Formula 1, Φερστάπεν: «Χαρούμενος με το βάθρο, είχα προβλήματα μέχρι το τέλος»

Formula 1, Φερστάπεν: «Χαρούμενος με το βάθρο, είχα προβλήματα μέχρι το τέλος»
Ο Ολλανδός πρωταθλητής έκανε στην Τζέντα τη μεγάλη ανάκαμψη που όλοι περίμεναν, έχοντας εκκινήσει από τη 15η θέση.

Από τους πρώτους γύρους, το σενάριο κατάκτησης της νίκης στο Grand Prix Σαουδικής Αραβίας έμοιαζε μια πολύ δύσκολη υπόθεση για τον Μαξ Φερστάπεν. Όμως η εμφάνιση του Αυτοκινήτου Ασφαλείας τον ευνόησε σε τεράστιο βαθμό, καθώς κέρδισε τρεις θέσεις και το σενάριο βάθρου έγινε απλή υπόθεση. Στο δεύτερο μισό του αγώνα έδωσε μάχη με τον teammate του, Σέρχιο Πέρεζ, όμως δεν κατάφερε να τον φτάσει και να τον απειλήσει.

Μετά το πέσιμο της καρό σημαίας, ο Φερστάπεν μίλησε για την εμπειρία του στον αγώνα της Τζέντα και παραδέχθηκε πως δεν ήταν όσο εύκολος φάνηκε στους τηλεοπτικούς δέκτες.

«Δεν ήταν εύκολο να κερδίσω θέσεις στην αρχή. Δυσκολεύτηκα στο πρώτο κομμάτι της πίστας να ακολουθήσω άλλα μονοθέσια, γλιστρούσαν τα ελαστικά μου πολύ. Όταν τους πέρασα έναν προς έναν, έχτισα καλό ρυθμό και είμαι πολύ χαρούμενος βρέθηκα στο βάθρο», ανέφερε ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής.

Μαξ Φερστάπεν

Όταν ρωτήθηκε σχετικά με τα προβλήματα με το ημιαξόνιο στην RB19 του, ανέφερε: «Είχα προβλήματα μέχρι το τέλος. Ήμουν στη 2η θέση, είχαμε μεγάλη διαφορά από τους υπόλοιπους και αποφασίσαμε να διατηρήσουμε τις θέσεις μας και να μείνουμε στη 2η θέση. Ήταν μια πολύ καλή ανάκαμψη και είμαι πολύ χαρούμενος με αυτό».

Όσον αφορά την επίτευξη του ταχύτερου γύρου, είπε: «Προσπάθησα στο τέλος να κάνω τον ταχύτερο γύρο και ευτυχώς δούλεψε και πήρα τον ταχύτερο γύρο».

Ο «χρυσός» βαθμός του ταχύτερου γύρου τον διατηρεί στην κορυφή της βαθμολογίας οδηγών, μπροστά από τον Σέρχιο Πέρεζ.

Φωτογραφίες: Redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!