WRC, Ράλλυ Μεξικού: Μέσα από το... χάος ξεπήδησε ο Λάπι (vid)

WRC, Ράλλυ Μεξικού: Μέσα από το... χάος ξεπήδησε ο Λάπι (vid)
Ο Φινλανδός οδηγός της Hyundai εκμεταλλεύτηκε τα προβλήματα αρκετών αντιπάλων του και τέθηκε επικεφαλής του αγώνα το βράδυ της Παρασκευής.

Ράλλυ Ακρόπολις θύμισε το Ράλλυ Μεξικού στο σκέλος της Παρασκευής, καθώς οι υψηλές θερμοκρασίες και οι σκληρές ειδικές διαδρομές δημιούργησαν προβλήματα σε πληρώματα και αγωνιστικά αυτοκίνητα. Μέσα σε αυτό το σκηνικό, ο Εσαπέκα Λάπι τέθηκε επικεφαλής της κατάταξης, με το Hyundai i20 N Rally1.

Δεύτερος, στα 5,3 δλ. μακριά από τον Λάπι είναι ο Σεμπαστιάν Οζιέ (Toyota), ο οποίος κυνηγά την έβδομη νίκη του στο Μεξικό, που θα είναι ρεκόρ. Στην 3η θέση βρίσκεται ο Έλφιν Έβανς (Toyota), στο μισό λεπτό από την κορυφή.

WRC Μεξικό

«Νιώθω έκπληξη, όμως δεν θα πω 'όχι'. Η μέρα αυτή ήταν πιθανώς μία από τις καλύτερες στην καριέρα μου, Πάντα ήλπιζα να παλεύω για την πρώτη θέση, όμως δεν περίμενα να είμαι πρώτος και μπροστά από τον Οζιέ», δήλωσε ο Λάπι.

Ο επικεφαλής της βαθμολογίας Οτ Τάνακ τέθηκε εκτός διεκδίκησης της νίκης όταν το Puma Rally1 έμεινε από turbo. Η καταστροφική μέρα για την M-Sport Ford ολοκληρώθηκε από την εγκατάλειψη των Πιερ-Λουί Λουμπέ και Ζουρντάν Σερδερίδη. Την ίδια ώρα ο περσινός πρωταθλητής Κάλε Ροβάνπερα (Toyota GR Yaris Rally1) έχασε αρκετό χρόνο «καθαρίζοντας» τις ειδικές διαδρομές, ενώ ο Τιερί Νεβίλ αντιμετώπισε πρόβλημα με το υβριδικό σύστημα του Hyundai του.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!