Formula 1: H Andretti κάνει σημαντικές προσλήψεις στο τεχνικό της τμήμα

Formula 1: H Andretti κάνει σημαντικές προσλήψεις στο τεχνικό της τμήμα
Η Andretti Global συνεχίζει τις προετοιμασίες της για να εισέλθει στον κόσμο της F1 και ενισχύει σημαντικά το έμψυχο δυναμικό της.

Τους τελευταίους μήνες, και ειδικά κατά τη χειμερινή περίοδο, μείζον θέμα στον κόσμο της Formula 1 ήταν το σενάριο ένταξης μιας νέας ομάδας τα επόμενα χρόνια. Είναι ευρέως γνωστό πως η Andretti Autosport μέσω της Andretti Global θέλει να κερδίσει τη «χρυσή» 11η θέση στο grid. Μάλιστα, σύναψε συμφωνία με την Cadillac ώστε να ενισχύσει τη θέση της.

Επιπλέον, η FIA θέλει νέες ομάδες στο σπορ άνοιξε τη λίστα εκδήλωσης ενδιαφέροντος για νέες ομάδες, με την Andretti φυσικά να ακολουθεί τα απαραίτητα βήματα που απαιτεί. Η απόφαση της παγκόσμιας ομοσπονδίας αναμένεται το καλοκαίρι και η πιθανή ένταξη της αμερικανικής ομάδας στην F1 είναι το 2025, σε περίπτωση που εξαγοράσει άλλη ομάδα.

Andretti Cadillac

Σύμφωνα με το racingnews365, η Andretti έχει προχωρήσει σε πρόσληψη πολύ σημαντικών προσώπων για το τεχνικό της τμήμα. Συγκεκριμένα, o Νικ Τσέστερ αναμένεται να διατελέσει το ρόλο του τεχνικού διευθυντή. Μάλιστα, στο λογαριασμό του στο Linkedin, αναφέρει πως από τον Μάρτιο θα εργάζεται σε «κορυφαία ομάδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού».

Ο Βρετανός ξεκίνησε να εργάζεται στη Formula 1 στην Arrows, ενώ ήταν σε σημαντικό πόστο στη Renault, την περίοδο που κέρδισε πρωταθλήματα με τον Φερνάντο Αλόνσο. Έμεινε μέλος του Ένστον όταν η ομάδα είχε όνομα Lotus και μετέπειτα ξανά Renault και αποχώρησε το 2020 για να εργαστεί στις ομάδες των Mercedes και McLaren στη Formula E.

Andretti F1

To δεύτερο σημαντικό πρόσωπο είναι ο Τζον ΜαΚίλιαμ. Ξεκίνησε την καριέρα του στη Formula 1 με τη Jordan το 1991 και τελευταία του ομάδα στο σπορ ήταν η Manor. Ο ρόλος που του θα είναι επικεφαλής σχεδιασμού στη νέα ομάδα.

Επικεφαλής του αεροδυναμικού τμήματος θα είναι ο Τζον Τόμλισον, ο οποίος είχε συνεργαστεί στο παρελθόν με τον Τσέστερ στη Lotus. Επιπλέον έχει εργαστεί για τη Williams από το 2006 έως το 2011 και στο πρόσφατο παρελθόν για τη Mercedes-AMG.

Andretti Cadillac

Φωτογραφίες: SeanBulldesign/Twitter, Andretti

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!