Ferrari: Kάνει ανάκληση μοντέλων για λόγο που δεν φαντάζεσαι

Πάνος Σεϊτανίδης
Ferrari: Kάνει ανάκληση μοντέλων για λόγο που δεν φαντάζεσαι
Η θρυλική ιταλική μάρκα προχωρά σε τροποποίηση ασφαλείας στην εντυπωσιακή SF90 των 1000 αλόγων.

Το να διαβάσεις για ανάκληση σε μοντέλα ευρείας παραγωγής και χαμηλού κόστους απόκτησης, είναι συνηθισμένο. Όμως πόσες φορές έχετε ακούσει να συμβεί κάτι τέτοιο στο στρατόπεδο της Ferrari;

Να που τελικά “συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες”, με τη θρυλική ιταλική μάρκα να καλεί ιδιοκτήτες της SF90 Stradale και της SF90 Spider για προληπτική αλλαγή του καθίσματος του συνοδηγού!

Η Ferrari θα καλέσει 13 ιδιοκτήτες για την εν λόγω τροποποίηση και ο λόγος δεν είναι προφανής. Σύμφωνα με το NHTSA (National Highway Traffic Safety Administration), την ελεγκτική αρχή για θέματα ασφαλείας στους δρόμους των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, στα εν λόγω οχήματα το άνοιγμα του αερόσακου θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή παιδιού εφόσον στη θέση του συνοδηγού υπάρχει παιδικό κάθισμα.

Στο πλαίσιο της ανάκλησης, σε όσες SF90 Stradale και SF90 Spider υπάρχει “M” κάθισμα, θα τοποθετηθεί “XL”.

Ferrari SF90 Stardale

Η SF90 έγινε το πρώτο PHEV μοντέλο της Ferrari. Eφοδιάζεται με V8 θερμικό κινητήρα 3990cc που αποδίδει 780 άλογα στις 7.500 στροφές/λεπτό (σ.σ. η μεγαλύτερη τιμή για V8 στην ιστορία της μάρκας).

Συνεργάζεται με τρεις ηλεκτροκινητήρες που προσφέρουν άλλα 220 άλογα. Η τελική της ταχύτητα είναι στα 340 χιλιόμετρα/ώρα ενώ τα 0-100 χιλιόμετρα/ώρα έρχονται σε μόλις 2.5 δευτερόλεπτα. Τιμές που παραμένουν αναλλοίωτες και στη Spider έκδοση.

Ferrari SF90 Stardale

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!