Formula 1: Αυτό είναι το grid του Grand Prix Μπαχρέιν

Formula 1: Αυτό είναι το grid του Grand Prix Μπαχρέιν
Λίγες στιγμές απέμειναν για την έναρξη του φετινού πρωταθλήματος της F1, με ομάδες και οδηγούς να ετοιμάζονται για μία συναρπαστική πρεμιέρα.

Η μεγάλη στιγμή έφτασε. Το πρωτάθλημα της Formula 1 για το 2023 ξεκινά με τη μάχη στην έρημο του Μπαχρέιν. Έπειτα από τη συναρπαστική μάχη στις κατατακτήριες δοκιμές, έχουμε μία πιο ξεκάθαρη εικόνα του τι να περιμένουμε στο Grand Prix. Κάθε χρόνο η πίστα του Μπαχρέιν προσφέρει άπλετο θέαμα, προσπεράσματα και ποικιλία στρατηγικών.

Τα κόκκινα φώτα θα σβήσουν στις 17:00 ώρα Ελλάδος, με τους Μαξ Φερστάπεν και Σέρχιο Πέρεζ να έχουν «κλειδωμένη» την πρώτη σειρά της εκκίνησης. Πίσω τους θα βρίσκονται οι δύο οδηγοί της Scuderia Ferrari, με τους Σαρλ Λεκλέρ και Κάρλος Σάινθ.

Ο Φερνάντο Αλόνσο επιβεβαίωσε πως η Aston Martin έχει ένα πολύ καλό μονοθέσιο και μοιράζεται την τρίτη σειρά της εκκίνησης με τον Τζορτζ Ράσελ της Mercedes-AMG. Οι Λιούις Χάμιλτον και Λανς Στρολ βρίσκονται πίσω τους, ενώ την πρώτη 10άδα κλείνουν οι Έστεμπαν Οκόν και Νίκο Χούλκενμπεργκ.

Από εκεί και πέρα η κατάσταση γίνεται ολοένα και πιο περίπλοκη, με αρκετούς οδηγούς να ψάχνουν σήμερα μία θέση στην πρώτη 10άδα. Ο Λάντο Νόρις από την 11η θέση κατάφερε να αντλήσει περισσότερα από το μονοθέσιό του απ’ ότι ήταν αυτό ικανό. Οι δύο οδηγοί της Alfa Romeo θέλουν επίσης βαθμούς, ενώ Scuderia AlphaTauri και Williams θέλουν να αποφύγουν τις τελευταίες θέσεις.

Στο πίσω μέρος του grid έχουμε τους τρεις rookie του 2023. Πρώτος είναι ο Λόγκαν Σάρτζεντ στη 16η θέση, με τους Όσκαρ Πιάστρι και Νικ Ντε Βρις να εκκινούν από τις θέσεις 18 και 19 αντίστοιχα.

Η σειρά εκκίνησης του GP Μπαχρέιν

ΘΕΣΗΣΕΙΡΑΟΔΗΓΟΣΟΜΑΔΑ
11Μαξ ΦερστάπενRed Bull Racing
2Σέρχιο ΠέρεζRed Bull Racing
32Σαρλ ΛεκλέρScuderia Ferrari
4Κάρλος ΣάινθScuderia Ferrari
53Φερνάντο ΑλόνσοAston Martin F1
6Τζορτζ ΡάσελMercedes-AMG
74Λούις ΧάμιλτονMercedes-AMG
8Λανς ΣτρολAston Martin F1
95Εστεμπάν ΟκόνAlpine F1
10Νίκο ΧούλκενμπεργκHaas F1
116Λάντο ΝόριςMcLaren Racing
12Βάλτερι ΜπόταςAlfa Romeo Sauber
137Γκουάνγιου ΖουAlfa Romeo Sauber
14Γιούκι ΤσουνόνταScuderia AlphaTauri
158Άλεξ ΆλμπονWilliams
16Λόγκαν ΣάρτζεντWilliams
179Κέβιν ΜάγκνουσενHaas F1
18Όσκαρ ΠιάστριMcLaren Racing
1910Νικ ντε ΒριςScuderia AlphaTauri
20Πιέρ ΓκασλίAlpine F1

Παρακολουθήστε την προεπισκόπηση της νέας σεζόν της Formula 1 με τους Πάνο Σεϊτανίδη και Κώστα Παστρίμα.

Φωτογραφίες: Redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!