H Mercedes-Benz θα ανακυκλώνει τις μπαταρίες σε ποσοστό 96% (vid)

H Mercedes-Benz θα ανακυκλώνει τις μπαταρίες σε ποσοστό 96% (vid)

Newsroom
H Mercedes-Benz θα ανακυκλώνει τις μπαταρίες σε ποσοστό 96% (vid)
Πραγματοποιήθηκε η τελετή θεμελίωσης ενός νέου εργοστασίο ανακύκλωσης μπαταριών στη Γερμανία, το οποίο θα αρχίσει να λειτουργεί εντός του 2023.

Με την υποστήριξη του γερμανικού Υπουργείου Οικονομικών και Προστασίας του Κλίματος, η Mercedes-Benz δημιουργεί μία νέα μονάδα ανακύκλωσης μπαταριών στο Κούπενχαϊμ. Το εργοστάσιο θα αρχίσει να λειτουργεί προς τα τέλη του 2023, αρχικά αποσυναρμολογώντας μπαταρίες από ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά μοντέλα της μάρκας. Οι μπαταρίες θα προέρχονται κυρίως από αυτοκίνητα δοκιμών, τα οποία δεν έχουν τεθεί προς πώληση.

Η τελετή θεμελίωσης του εργοστασίου έγινε παρουσία της Τίκλα Βάλκερ, Υπουργού Περιβάλλοντος του ομόσπονδου κρατιδίου της Βάδης-Βυρτεμβέργης, όπου βρίσκεται και η Στουτγάρδη, έδρα της Mercedes-Benz.

ανακύκλωση μπαταριών Mercedes

Μελλοντικά η συγκεκριμένη μονάδα θα φιλοξενεί όλη τη διαδικασία ανακύκλωσης των μπαταριών: από την αποσυναρμολόγηση, το διαμοιρασμό και την επεξεργασία των πρώτων υλών. Η διαδικασία υδρομεταλλουργίας με ποσοστό ανάκτησης άνω του 96% επιτρέπει την πραγματική κυκλική οικονομία όσον αφορά τα υλικά των μπαταριών.

Η ετήσια δυνατότητα επεξεργασίας του εργοστασίου ανέρχεται σε 2.500 τόνους, ενώ τα ανακυκλωμένα υλικά θα χρησιμεύουν στην παραγωγή άνω των 50.000 συστοιχιών μπαταριών για μελλοντικά αυτοκίνητα της Mercedes-Benz.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!