Formula 1, Ferrari: Ο Βασέρ δεν θα παίξει τα παιχνίδια των άλλων

Formula 1, Ferrari: Ο Βασέρ δεν θα παίξει τα παιχνίδια των άλλων
Ο νέος επικεφαλής της Scuderia αρνείται να ακολουθήσει τις κοκορομαχίες των Κρίστιαν Χόρνερ και Τότο Βολφ.

Μία έντονη διαμάχη ανάμεσα στα αφεντικά των Red Bull Racing και Mercedes-AMG Petronas έχει τραβήξει τα βλέμματα τις τελευταίες ημέρες. Κρίστιαν Χόρνερ και Τότο Βολφ αντίστοιχα, τσακώνονταν μπροστά στην κάμερα του Netflix, προσφέροντας με τα καμώματά τους άφθονο υλικό για τον νέο κύκλο επεισοδίων του δημοφιλούς ντοκιμαντέρ «Formula 1: Drive To Survive».

Οι δυο τους λογομαχούν με αφορμή την προσπάθεια της γερμανικής ομάδας να αλλάξουν οι κανονισμοί ώστε να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο του porpoising, των αεροδυναμικά παραγόμενων ταλαντώσεων, που επηρέαζε αρνητικά το περυσινό μονοθέσιό της.

SF-23

Όταν ρωτήθηκε σχετικά από το motorsport.com, o νέος επικεφαλής της Scuderia Ferrari, Φρεντ Βασέρ, αποστασιοποιήθηκε.

«Δεν θα παίξω ποτέ αυτό το παιχνίδι. Έχω μόνο σεβασμό για τον Χόρνερ και τον Βολφ, όμως ποτέ δεν θα παίξω τέτοιου είδους παιχνίδι», είπε ο Γάλλος.

Μάλιστα, έχοντας βιώσει και τις ισορροπίες εκπροσωπώντας μία ομάδα που βρισκόταν στο άλλο άκρο του grid (Alfa Romeo), ο Βασέρ τόνισε την ομόνοια που συνήθως επικρατεί μεταξύ των διευθυντών των ομάδων.

Βασέρ, Σάινθ, Λεκλέρ

«Έχω φιλική σχέση με κάποιους από τους διευθυντές ομάδων, κάνουμε πλάκα αλλά γενικά υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός. Παρότι ο ανταγωνισμός εντός πίστας μας κάνει αντιπάλους, υπάρχουν φορές που καλούμαστε να συνεργαστούμε για το συνολικό καλό της F1. Νομίζω πως τους τελευταίους μήνες, πέρα από το “παιχνίδι” ανάμεσα στον Τότο και τον Κρίστιαν, η συνεργασία των ομάδων ήταν θετική», πρόσθεσε ο 54χρονος.

Φωτογραφίες: Scuderia Ferrari

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!