Χρονιά ορόσημο το 2022 για την Alfa Romeo

Χρονιά ορόσημο το 2022 για την Alfa Romeo

Χρονιά ορόσημο το 2022 για την Alfa Romeo
Υπάρχουν πολλοί λόγοι για την Alfa Romeo να αποχαιρετά το 2022 με απόλυτη ικανοποίηση.

Η Alfa Romeo θα θυμάται για πολλά χρόνια το 2022 καθώς ήταν μια χρονιά τεράστιων επιτυχιών για την ιταλική μάρκα. Όλα φυσικά ξεκινούν από τα νούμερα πωλήσεων τα οποία αποδεικνύουν την θετική πορεία της μάρκας και την εμπιστοσύνη που της δείχνουν όλο και περισσότεροι οδηγοί.

Για το 2022 η Alfa Romeo κατάφερε να καταγράψει αύξηση πωλήσεων της τάξης του 22% και μάλιστα σε μια χρονιά που η αγορά συρρικνώθηκε κατά 11%. Η Ευρώπη είχε την μερίδα του λέοντος στις πωλήσεις με την Πορτογαλία να καταγράφει αύξηση 174%, την Ελλάδα 164% και τη Γαλλία 107%, ενώ και στις παραδοσιακά δυνατές αγορές της Ιταλίας και της Γερμανίας η Alfa Romeo σημείωσε αύξηση πάνω από 20%.

Alfa Romeo

Η χρονιά που μας πέρασε δεν είχε να κάνει μόνο με τα νούμερα όμως καθώς η Alfa Romeo παρουσίασε το πρώτο της SUV, την Tonale. Πρόκειται για το πρώτο εξηλεκτρισμένο C-SUV της μάρκας που παράλληλα σηματοδοτεί και τη μεταμόρφωσή της στο πλαίσιο του πλάνου «from zero to zero».

Alfa Romeo

Την ίδια στιγμή, οι Giulia και Stelvio που αποτελούν πυλώνες και για το μέλλον της μάρκας, ανανεώθηκαν εφαρμόζοντας μια σειρά τεχνολογιών αιχμής, διατηρώντας όμως παράλληλα τον μοναδικό τους χαρακτήρα. Ειδικότερα η Stelvio αποτέλεσε ισχυρό μοχλό ανάπτυξης για τη μάρκα στις αγορές της Ασίας όπου το μοντέλο σημείωσε αύξηση των πωλήσεων κατά 25%. Φυσικά, δεν μπορεί κανείς να παραβλέψει την συμμετοχή της εταιρείας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Formula 1, αλλά και την πρώτη θέση σε έρευνα της JD Power που αφορούσε την ικανοποίηση των πελατών.

Alfa Romeo

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!