Formula 1: Η Alpine έκλεισε την αυλαία των παρουσιάσεων με την A523 (vid)

Formula 1: Η Alpine έκλεισε την αυλαία των παρουσιάσεων με την A523 (vid)
H γαλλική ομάδα ήταν η τελευταία του grid της F1 που έκανε τα επίσημα αποκαλυπτήρια του νέου της μονοθεσίου για το 2023.

Η νέα Alpine A523 είναι εδώ! Η γαλλική ομάδα αποκάλυψε με… κινηματογραφικό τρόπο το μονοθέσιο με το οποίο θα αγωνιστεί στο φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1.

H φετινή σεζόν είναι ιδιαίτερα σημαντική, έπειτα από ένα ικανοποιητικό 2022, στο οποίο τερμάτισε στην τέταρτη θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών. Η νέα A523 είναι μία βελτιωμένη έκδοση του μονοθεσίου της περσινής σεζόν και διατηρεί την ίδια σχεδιαστική φιλοσοφία. Με μία πρώτη ματιά, οι αλλαγές στο εμπρός ρύγχος είναι εμφανείς, όπως επίσης στα sidepod και το κάλυμμα του κινητήρα.

Alpine A523

Ο χρωματισμός για το 2023 δεν αλλάζει, με το μπλε, το μαύρο και το ροζ να έχουν την τιμητική τους. Όπως έγινε το 2022, έτσι και το 2023, η Alpine θα ξεκινήσει τη σεζόν με το μονοθέσιό της να είναι βαμμένο κυρίως σε ροζ χρώμα.

Alpine A523

Σημαντικές ήταν οι αποκαλύψεις που έκανε ο τεχνικός διευθυντής της Alpine, Ματ Χάρμαν, ο οποίος εξήγησε τις αλλαγές στο νέο μονοθέσιο. Ο Βρετανός είπε πως η A523 είναι κάτω από το ανώτατο όριο βάρους 798 κιλών που ορίζουν οι τεχνικοί κανονισμοί. Αυτό σημαίνει πως θα χρησιμοποιούν έρμα, ώστε να βελτιστοποιήσουν την ισορροπία του μονοθεσίου. Επιπλέον, πέρα από αεροδυναμικές αλλαγές, ο Χάρμαν επιβεβαίωσε πως επέλεξαν πίσω ανάρτηση ράβδων ώσης, έναντι της φιλοσοφίας έλξης που είχαν μέχρι πέρυσι.

Alpine A523

Το οδηγικό δίδυμο της Alpine για το 2023 έχει αλλάξει κατά το ήμισυ. Ο Έστεμπαν Οκόν παραμένει για τέταρτη σεζόν στην ομάδα και δίπλα του φέτος θα έχει τον Πιέρ Γκασλί – οποίος παίρνει τη θέση του Φερνάντο Αλόνσο.

Τόσο ο Οκόν, όσο και ο Γκασλί έχουν ήδη οδηγήσει τη νέα A523 στην πίστα. Πριν από μερικά 24ωρα, η γαλλική ομάδα πραγματοποίησε την πρώτη από τις δύο ημέρες κινηματογράφησης που επιτρέπουν οι κανονισμοί.

Alpine A523

Έτσι λοιπόν, με την αποκάλυψη της νέας A523, όλα τα κομμάτια του παζλ μπήκαν στη θέση τους ενόψει της πρεμιέρας της σεζόν. Όλες οι ομάδες θα μεταβούν στο Μπαχρέιν για το μοναδικό χειμερινό τεστ της φετινής σεζόν, το τριήμερο 23-25 Φεβρουαρίου.

Το πρώτο Grand Prix της σεζόν θα πραγματοποιηθεί στην πίστα του Σακχίρ, μία εβδομάδα αργότερα.

Alpine A523

Δείτε ολόκληρη την παρουσίαση στο παρακάτω βίντεο.

Φωτογραφίες: Alpine

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!