Ματαιώθηκαν διάσημοι αγώνες Road Racing λόγω... Brexit (vid)

Κώστας Παστρίμας
Ματαιώθηκαν διάσημοι αγώνες Road Racing λόγω... Brexit (vid)
Μεγάλα προβλήματα στους αγώνες μοτοσικλέτας της Μεγάλης Βρετανίας προκαλεί το Brexit.

Μια αναπάντεχη εξέλιξη είχαμε στον κόσμο της μοτοσικλέτας της Βόρειας Ιρλανδίας καθώς η τοπική Ομοσπονδία Μοτοσικλέτας ανακοίνωσε την αναβολή όλων των αγώνων Road Racing και πίστας για το 2023. Ο λόγος της αναβολής έχει να κάνει με οικονομικές δυσκολίες οι οποίες όπως φαίνεται έχουν προκύψει από το Brexit.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, ο λόγος της ακύρωσης είναι η αδυναμία εύρεσης πόρων για την ασφάλιση κοινωνικής ευθύνης που απαιτούν οι αγώνες. Οι διοργανωτές είχαν επικοινωνία με δύο εταιρείες για παροχή ασφάλειας, ωστόσο και στις δύο περιπτώσεις το κόστος του πακέτου αυξήθηκε τρεις φορές σε σχέση με το παρελθόν ξεπερνώντας το ποσό των 450.000 ευρώ.

TT

Όπως είναι λογικό, αυτό το ποσό ήταν αδύνατο να καλυφθεί από την Ομοσπονδία και τους διοργανωτές με αποτέλεσμα να ακυρωθούν όλοι οι αγώνες. Η ανακοίνωση πάντως ρίχνει ξεκάθαρα βέλη προς το Brexit και τις οικονομικές επιπτώσεις που έχει φέρει στις συναλλαγές των χωρών της Μεγάλες Βρετανίας.

TT

Οι αγώνες μοτοσικλέτας στη Βόρεια Ιρλανδία είναι πολύ σημαντικό κομμάτι του μηχανοκίνητου αθλητισμού στους δύο τροχούς. Στο καλεντάρι του πρωταθλήματος Road Racing υπάρχουν θρυλικοί αγώνες όπως ο North West 200, ο Cookstown 100, ο Tandragee 100 και φυσικά το Ulster Grand Prix. Αναμένουμε σημαντικές εξελίξεις τις επόμενες εβδομάδες που ίσως επηρεάσουν και άλλα πρωταθλήματα μοτοσικλέτας στη Μεγάλη Βρετανία. Το μοναδικό πράγμα που μπορεί να διασωθεί είναι ο αγώνας North West 200 ο οποίος αποτελεί την «προθέρμανση» για το TT Isle of Man.

Πάρτε μια γεύση από το εντυπωσιακό North West 200.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!