Mercedes-Maybach S 580 e: Το πρώτο plug-in υβριδικό της υπερπολυτελούς μάρκας

Mercedes-Maybach S 580 e: Το πρώτο plug-in υβριδικό της υπερπολυτελούς μάρκας

Κώστας Μπιτσικώκος
Mercedes-Maybach S 580 e: Το πρώτο plug-in υβριδικό της υπερπολυτελούς μάρκας
Η υπερπολυτελής μάρκα της Mercedes-Benz παρουσίασε την S 580 e, η οποία προσφέρει ηλεκτρική αυτονομία 100 χλμ.

Ως ξεχωριστή μάρκα πλέον στον όμιλο Mercedes-Benz, η Mercedes-Maybach έχει τη δυνατότητα να εμπλουτίζει διαρκώς τη γκάμα της. Τελευταία προσθήκη η S 580 e, το πρώτο plug-in hybrid (PHEV) μοντέλο με το σήμα της Maybach. Οι πωλήσεις της Mercedes‑Maybach S 580 e αρχίζουν από την Κίνα, με την Ευρώπη και την Ταϊλάνδη να ακολουθούν σε δεύτερη φάση.

Ο ηλεκτροκινητήρας των 150 ίππων λαμβάνει ενέργεια από μπαταρία χωρητικότητας 28,6 kWh. Η ηλεκτρική αυτονομία φθάνει έως τα 100 χλμ. στον κύκλο δοκιμών WLTP. Στάνταρ είναι ο φορτιστής 11 kW, ενώ προαιρετικά διατίθεται και ταχυφορτιστής DC 60 kW, μέσω του οποίου η μπαταρία φορτίζεται πλήρως σε μισή ώρα.

«Η Mercedes‑Maybach S 580 e αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό βήμα στην πορεία της μάρκας προς την ηλεκτροκίνηση. Μέσα στο 2023 θα παρουσιάσουμε και το πρώτο μας αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο», δήλωσε ο επικεφαλής της Mercedes-Maybach, Ντάνιελ Λέσκοου.

Η συνδυαστική ισχύς του υβριδικού συστήματος (από τον 6κύλινδρο βενζίνης και το ηλεκτρικό μοτέρ) φθάνει τους 510 ίππους και η ροπή τα 750 Nm. Τα παραπάνω αρκούν για να χαρίσουν στο βαρύ αυτοκίνητο επιτάχυνση 0-100 χλμ/ώρα σε μόλις 5,1 δευτερόλεπτα. Η μέγιστη ταχύτητα περιορίζεται στα 250 χλμ/ώρα.

Mercedes-Maybach S 580 e

Photo Credits: Mercedes-Benz

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!