Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας: «Είμαστε σε επαφές για εργοστάσιο παραγωγής οχημάτων στην περιοχή μας»

Κώστας Μπιτσικώκος
Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας: «Είμαστε σε επαφές για εργοστάσιο παραγωγής οχημάτων στην περιοχή μας»
Ο Γεώργιος Κασαπίδης αναφέρθηκε στις συζητήσεις με διάφορες αυτοκινητοβιομηχανίες, προκειμένου να φιλοξενηθεί μονάδας παραγωγής οχημάτων στην Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας.

Στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στους τομείς της καινοτομίας και της υδρογονοκίνησης, αναφέρθηκε ο Γεώργος Κασαπίδης κατά την ομιλία του στην 1η «Έκθεση & Συνέδριο Καινοτομίας». Το συνέδριο πραγματοποιείται στο Εκθεσιακό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας (στα Κοίλα Κοζάνης) και φιλοξένησε το πρώτο αυτοκίνητο υδρογόνου που έφθασε στην Ελλάδα.

Όπως είπε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, βρίσκεται σε επαφή με αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες για την λειτουργία μονάδας παραγωγής οχημάτων σε περιοχή της Περιφέρειας. «Μία μεγάλη στόχευση που έχουμε είναι να φέρουμε στη Δυτική Μακεδονία μία μεγάλη επένδυση, μία αυτοκινητοβιομηχανία. Θα κατασκευάζει κάποιου τύπου αυτοκίνητο», είπε.

Γιώργος Κασαπίδης

«Έχουμε ήδη έρθει σε επαφή με πολλές εταιρείες και υπάρχει ενδιαφέρον, υπό προϋποθέσεις. Ποιες είναι αυτές; Να υπάρχει αγοραστικό ενδιαφέρον για τα συγκεκριμένα οχήματα, π.χ. απορριμματοφόρα που θα είναι υδρογονοκίνητα. Έχουμε μιλήσει επίσης και με εταιρείες μικρότερων οχημάτων, όπως μικρά λεωφορεία».

Όπως είπε ο κ. Κασαπίδης, στόχος της Περιφέρειας είναι να δημιουργηθεί η δεύτερη κοιλάδα υδρογόνου στην Ευρώπη. «Χρειάζεται να υπάρξει ευνοϊκό θεσμικό πλαίσιο για να φέρουμε τις τεχνολογίες αυτές στη Δυτική Μακεδονία». Όσον αφορά το Hyundai Nexo που εκτίθεται στο πλαίσιο του συνεδρίου, ο Περιφερειάρχης είπε ότι «δεν είναι το αυτοκίνητο του μέλλοντος, αλλά του 2023».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!