Formula 1: Η νέα Ferrari αποτελεί αποτέλεσμα... «δίαιτας»

Formula 1: Η νέα Ferrari αποτελεί αποτέλεσμα... «δίαιτας»
Σύμφωνα με δημοσιεύματα στην Ιταλία, η νέα SF-23 με την οποία η ιταλική ομάδα θα αγωνίζεται φέτος στην F1, θα είναι ελαφρύτερη από την προκάτοχό της.

Ένας από τους πολλούς πονοκεφάλους των ομάδων της Formula 1 το 2022 ήταν το βάρος των μονοθεσίων. Η FIA όρισε το κατώτατο όριο στα 798 κιλά, δύο παραπάνω απ’ ότι είχε αρχικά προβλέψει. Ωστόσο μόλις μία ομάδα κατάφερε να πιάσει το όριο αυτό, ενώ άλλες ήταν καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν «υπέρβαρες» κατά περισσότερα από 10 κιλά σε σχέση με το κατώτατο όριο.

Η Scuderia Ferrari ήταν από τις ομάδες που έφτασαν πολύ κοντά στο κατώτατο όριο βάρους την περασμένη χρονιά. Σύμφωνα όμως με το Formu1a.uno, το μονοθέσιο της ιταλικής ομάδας για το 2023, η SF-23, θα είναι δύο με τρία κιλά ελαφρύτερο από την F1-75. Όσο για το κατά πόσο αυτό θα την ευνοήσει σε χρόνο στην πίστα, το δημοσίευμα αναφέρει πως θα της δώσει ένα τουλάχιστον δέκατο του δευτερολέπτου. Ωστόσο μία ομάδα μπορεί να... παίξει με την κατανομή βάρους στο μονοθέσιό της - εφόσον βρίσκεται στο κατώτατο όριο που ορίζουν οι κανονισμοί - προκειμένου να βελτιώσει την ισορροπία και την απόδοσή του.

Ferrari F1

Η επίσημη παγκόσμια πρεμιέρα της SF-23 είναι προγραμματισμένη για τις 14 του μήνα.

Επιπλέον οι Ιταλοί αναφέρουν πως στις 21 Φεβρουαρίου θα συνεδριάσει η Κομισιόν της F1 και θα επισημοποιήσει πως το κατώτατο όριο βάρους θα παραμείνει στα 798 κιλά και το 2023. Επιπλέον, αναμένεται το βάρος των μονάδων ισχύος να οριοθετηθεί στα 150 κιλά, ένα λιγότερο σε σύγκριση με το 2022.

Το 2023 η Ferrari θα εμφανιστεί ανανεωμένη στο πρωτάθλημα της Formula 1. O Φρεντ Βασέρ είναι ο νέος επικεφαλής της, παίρνοντας τη θέση του Ματία Μπινότο. Οι Σαρλ Λεκλέρ και Κάρλος Σάινθ θα είναι οι οδηγοί της για τρίτη συνεχόμενη χρονιά και ελπίζουν φέτος να διεκδικήσουν το πρωτάθλημα.

Φωτογραφίες: Ferrari

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!