Formula 1: Αυτή είναι η Alfa Romeo C43 (vid)

Πάνος Σεϊτανίδης
Formula 1: Αυτή είναι η Alfa Romeo C43 (vid)
Η ελβετική ομάδα παρουσίασε το νέο της μονοθέσιο για το παγκόσμιο πρωτάθλημα F1 του 2023

Μετά τις Haas F1, Red Bull Racing και Williams, η Alfa Romeo F1 έγινε η τέταρτη ομάδα του μαγικού κόσμου της Formula 1 που παρουσίασε τα πλάνα της για το παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2023.

Μάλιστα, σε αντίθεση με τις προαναφερθείσες αντιπάλους της, η ελβετική ομάδα έδειξε το πραγματικό, νέο μονοθέσιό της – έστω και σε πρώιμο στάδιο σχεδιασμού, με τα «μυστικά» της C43 να αποκαλύπτονται στις δοκιμές εξέλιξης που θα διεξαχθούν 23-25 Φεβρουαρίου στο Μπαχρέιν.

Η Alfa Romeo παρουσίασε επίσης τους νέους χορηγούς και το νέο livery του αγωνιστικού της μονοθεσίου ενώ ήταν και η πρώτη εμφάνιση των νέων προσώπων που έχει στη διοίκησή της.

Ξεκινώντας από τον CEO Αντρέας Σάιντλ, που ήταν παρών αλλά δίχως να ανέβει στη σκηνή. Εκεί είδαμε τον νέο γενικό διευθυντή Αλεσάντρο Αλούνι Μπράβι και τον τεχνικό διευθυντή Γιαν Μονσό.

Ο Ιταλός δήλωσε: «Η δημιουργία ενός μονοθεσίου είναι μια μακρά διαδικασία στην οποία εμπλέκονται όλα τα τμήματα της ομάδας και έτσι η σημερινή παρουσίαση είναι μια ιδιαίτερη στιγμή για όλους μας. Το νέο μας μονοθέσιο είναι το αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς, αλλά αποτελεί μόνο την αρχή. Πρέπει να συνεχίσουμε την προσπάθεια με ταπεινότητα και αφοσίωση ώστε να έχουμε την απόδοση που θέλουμε στην πίστα. Όλοι στην ομάδα είναι εστιασμένοι σε αυτό τον σκοπό και είμαι σίγουρος ότι οι κόποι μας θα ανταμειφθούν».

Alfa Romeo C43

Ο Γάλλο-Γερμανός τεχνικός διευθυντής, πρόσθεσε: «Είμαι πολύ περήφανος για όσα πετύχαμε τους τελευταίους μήνες, διότι η δημιουργία ενός νέου μονοθεσίου απαιτεί πάντα τεράστια προσπάθεια από ολόκληρη την ομάδα. Το μονοθέσιο είναι μια εξέλιξη του περσινού, όμως λόγω των νέων κανονισμών έχει σημαντικές αλλαγές στα σημεία που προσδιορίσαμε ότι απαιτούνται βελτιώσεις. Ελπίζω ότι θα είναι ταχύτερο από το πετυχημένο περσινό μονοθέσιο, αλλά και πιο αξιόπιστο, αυτή είναι μια παράμετρος στην οποία εστιάσαμε ιδιαίτερα. Τώρα ήρθε η στιγμή να πάμε στην πίστα και να δούμε τη συμπεριφορά του. Είμαι χαρούμενος που επιστρέφουμε στους αγώνες και είμαι σίγουρος ότι έχουμε πολλά θετικά στα οποία μπορούμε να προσβλέπουμε».

Βέβαια παρόντες στην εκδήλωση που έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις της ομάδας, στο Χίνβιλ της Ελβετίας, ήταν και οι οδηγοί της. Για μία ακόμα σεζόν, οι Βάλτερι Μπότας και Ζου Γκουάνγιου θα αποτελέσουν το επίσημο δίδυμο, με εφεδρικό τον ταλαντούχο Τεό Πουρσέρ.

Alfa Romeo C43

«Επιτέλους η C43 είναι εδώ και ανυπομονώ να την οδηγήσω στην πίστα. Μου αρέσουν πολύ τα νέα μας χρώματα και πραγματικά την βρίσκω ακαταμάχητη. Είχαμε μια ενδιαφέρουσα πρώτη χρονιά με την ομάδα και κάναμε σημαντική πρόοδο. Τώρα πρέπει να πάμε ακόμα καλύτερα. Προφανώς έχουμε πολύ δουλειά μπροστά μας, αλλά είμαι σίγουρος ότι δικαίως μπορούμε να προσβλέπουμε σε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα. Ανυπομονώ να επιστρέψω στους αγώνες και να ξεκινήσει η νέα σεζόν», είπε ο Μπότας.

Ο Γκουανγιού πρόσθεσε: «Είμαι χαρούμενος που βλέπω την αποκάλυψη της C43 μετά από μήνες σκληρής δουλειάς. Νομίζω πως έχουμε ένα πραγματικά όμορφο μονοθέσιο και ανυπομονώ να το οδηγήσω στη Βαρκελώνη και στο Μπαχρέιν πριν το ξεκίνημα της σαιζόν. Πέρυσι η ομάδα με αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή και μου έδωσε το χρόνο να βελτιωθώ. Οι προσδοκίες για φέτος είναι σαφώς υψηλότερες και θα εφαρμόσω όσα έμαθα πέρυσι στη νέα σαιζόν. Είναι ενθουσιασμένος και έτοιμος να επιτεθώ».

Alfa Romeo C43

H C43 συνδυάζει πλέον το έντονο κόκκινο με το μαύρο, χρώμα που αφορά το νέο της title sponsor ενώ πλέον λευκό χρώμα συναντάμε μόνο σε λογότυπα και την πίσω αεροτομή.

Η C43 θα παίρνει ξανά ώθηση από υβριδικές μηχανές της Ferrari ενώ πρέπει να σημειωθεί πως είναι η τελευταία χρονιά που θα υπάρχουν τα λογότυπα και η επίσημη ονομασία της Alfa Romeo, καθώς η εμπορική συνεργασία με τη Sauber Motorsport ολοκληρώνεται στο τέλος της φετινής σεζόν.

Το shakedown της C43 θα πραγματοποιηθεί αυτή την εβδομάδα στην πίστα της Βαρκελώνης.

Δείτε την παρουσίαση, στο video που ακολουθεί…

H Alfa Romeo ολοκλήρωσε το παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2022 στην έκτη θέση της βαθμολογίας κατασκευαστών.

Φωτογραφίες: Sauber Motorsport

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!