Bugatti Chiron Profilee: Έσπασε όλα τα ρεκόρ σε δημοπρασία!

Κώστας Μπιτσικώκος
Bugatti Chiron Profilee: Έσπασε όλα τα ρεκόρ σε δημοπρασία!
Η μοναδική Chiron Profilee έγινε το ακριβότερο καινούργιο αυτοκίνητο που πωλείται σε δημοπρασία, πιάνοντας το διπλάσιο ποσό από την αρχική εκτίμηση.

Ως το ακριβότερο νέο αυτοκίνητο που έχει πωληθεί ποτέ σε δημοπρασία καταγράφεται η Chiron Profilee, η τελευταία Bugatti με το W16 κινητήρα των 1.500 ίππων. Ένας άγνωστος συλλέκτης προσέφερε το ποσό των 9.792.500 ευρώ για να αποκτήσει την αποκλειστική Chiron Profilee!

Καθώς όλα τα μοντέλα της γαλλικής μάρκας, από τη Chiron και την Mistral έως την Centodieci και την Bolide, είχαν ήδη προπωληθεί, η Chiron Profilee ήταν η τελευταία ευκαιρία για την αγορά μίας νέας Bugatti πριν το πέρασμα στην υβριδική εποχή.

δημοπρασία Bugatti Chiron Profilee

Η Chiron Profilee είχε αρχικά δημιουργηθεί ως ένα πρωτότυπο μοντέλο, όμως στη συνέχεια αποφασίστηκε να τεθεί σε δημοπρασία. Οι αρχικές εκτιμήσεις του οίκου RM Sotheby's ανέφεραν ότι η Chiron Profilee θα έπιανε από 4,2 έως 5,5 εκατομμύρια ευρώ στη δημοπρασία που διεξήχθη την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου στο Παρίσι. Τελικά ήταν τέτοιο το ενδιαφέρον των πάμπλουτων συλλεκτών για το one-off αυτοκίνητο, που η τελική τιμή ήταν διπλάσια.

Η συγκεκριμένη έκδοση της Chiron ξεχωρίζει από λεπτομέρειες τόσο στο αμάξωμα όσο και στο εσωτερικό. Ο 8λιτρος W16 χαρίζει στην Chiron Profilee μέγιστη ταχύτητα 380 χλμ/ώρα και επιτάχυνση 0-100 χλμ/ώρα σε 2,3 δευτερόλεπτα.

Bugatti Chiron

Photo Credits: Bugatti

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!