Παρουσιάστηκε το Mazda CX-90

Παρουσιάστηκε το Mazda CX-90

Κώστας Παστρίμας
Παρουσιάστηκε το Mazda CX-90
Η Mazda επέλεξε την Βόρεια Αμερική για να παρουσιάσει το επιβλητικό της 7θέσιο SUV CX-90.

Την τελευταία ημέρα του Ιανουαρίου επέλεξε η Mazda για να αποκαλύψει το νέο της SUV. Το CX-90 ανήκει στην κατηγορία των crossover SUV μεσαίου μεγέθους και σχεδιάστηκε με βασικό γνώμονα την άνεση, την ασφάλεια και το ανώτερο επίπεδο οδηγικής απόλαυσης στο ταξίδι.

Στην σχεδίαση του CX-90 έχει κυριαρχήσει ο δυναμισμός που αντλεί ενέργεια από την φιλοσοφία Kodo και ακολουθεί το σχεδιαστικό θέμα «Soul of Motion». Η αφαιρετική αισθητική «less is more» δημιουργούν ένα απλοϊκό σχήμα, ενώ όλοι οι εσωτερικοί χώροι εκφράζουν την ιαπωνική αισθητική, ενσωματώνοντας την ενέργεια του φωτός και των φυσικών υλικών σε έναν κομψό χώρο.

Mazda

Το Mazda CX-90 είναι εξοπλισμένο με έναν εξακύλινδρο κινητήρα 3,3 λίτρων ο οποίος συνεργάζεται με ένα ήπια υβριδικό σύστημα 48V. Παράλληλα είναι διαθέσιμο και με το plug-in υβριδικό σύστημα e-Skyactiv PHEV το οποίο συνεργάζεται με τον τετρακύλινδρο κινητήρα βενζίνης 2,5 λίτρων.

Mazda

Το SUV της Mazda διαθέτει και τρίτη σειρά καθισμάτων η οποία έχει ειδικά σχεδιασμένους αεραγωγούς κλιματισμού για μεγαλύτερη άνεση. Παράλληλα, το μοντέλο έχει ενισχυμένη ικανότητα ρυμούλκησης, η οποία σε συνδυασμό με άλλες παροχές ενισχύουν τη λειτουργικότητά του, επιτρέποντας στον οδηγό και τους επιβάτες να απολαμβάνουν τις ποικίλες ρυθμίσεις και εμπειρίες που προσφέρει το SUV κατά τη διάρκεια της οδήγησης.

Mazda

Η Mazda σχεδιάζει να παρουσιάσει τέσσερα μοντέλα στην παγκόσμια αγορά μέχρι το τέλος του 2023, καθώς η ζήτηση για SUV είναι μεγάλη. Μετά το CX-60, το CX-90 είναι το δεύτερο μοντέλο της Mazda στην κατηγορία των μεγάλων οχημάτων και προσφέρει σημαντική εξέλιξη στις περιβαλλοντικές επιδόσεις, ασφάλεια και μεγαλύτερη απόλαυση στην οδήγηση. Το Mazda CX-90 αναμένεται αρχικά να κυκλοφορήσει στην αγορά της Αμερικής και έπειτα σε άλλες περιοχές του πλανήτη.

Mazda

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!