To νέο Mazda CX-5 (vid & pics)

Gazzetta team
To νέο Mazda CX-5 (vid & pics)
Στο φουλ βρίσκονται οι προετοιμασίες για τη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης (13-25 Σεπτεμβρίου) και οι αυτοκινητοκατασκευαστές αποκαλύπτουν ο ένας μετά τον άλλο τα νέα μοντέλα, που σκοπεύουν να παρουσιάσουν.

Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες πρεμιέρες θα είναι χωρίς αμφιβολία το Mazda CX-5, το πρώτο κόμπακτ SUV της ιαπωνικής μάρκας, στο οποίο ενσωματώνονται η πρωτοποριακή τεχνολογία Skyactiv και η νέα σχεδιαστική φιλοσοφία KODO-Soul of Motion.

Οι άνθρωποι της Mazda μιλούν για ένα εξαιρετικά ευχάριστο μοντέλο, που θα λανσαριστεί στις αρχές του 2012, θα εφοδιάζεται με νέους τύπους κινητήρων βενζίνης και πετρελαίου που θα συνδυάζονται με αυτόματα και χειροκίνητα σαζμάν. Το νέο CX-5 φιλοδοξεί -σύμφωνα με τα λεγόμενά τους- να εξελιχθεί σε σημείο αναφοράς στην κατηγορία του, όσον αφορά στα επίπεδα ασφάλειας και στη φιλικότητα προς το περιβάλλον.

Χαρακτηριστικά αναφέρουν, ότι ο νέος ντιζελοκινητήρας των 2,2 λίτρων θα εκπέμπει λιγότερα από 120 γρ. διοξειδίου του άνθρακα ανά χιλιόμετρο, ενώ εξαιρετικά οικονομικός και φιλικός προς το περιβάλλον θα είναι και ο βασικός βενζινοκινητήρας με δύο λίτρα χωρητικότητα. Και τα δύο μοτέρ εμφανίζουν συμπίεση 14 προς 1 χάρη στην τεχνολογία Skyactiv, εξασφαλίζοντας έτσι οικονομία στην κατανάλωση και χαμηλότερους ρύπους.

Το CX-5 υιοθετεί επίσης τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της Mazda, που πρωτοπαρουσιάστηκε στα πρωτότυπα μοντέλα Shinari και Minagi και προβάλλει μία δυνατή αίσθηση ζωτικότητας, ευελιξίας και δυναμισμού. Εκτός από το CX-5 θα υπάρχει στο περίπτερο της Mazda στη Φρανκφούρτη και η ανανεωμένη σειρά 3, από την οποία δημοσιεύουμε επίσης δύο φωτογραφίες.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!