Η Mazda ρίχνει εξάρες (pics)

Πέτρος Πιτσίνης
Η Mazda ρίχνει εξάρες (pics)
Η Mazda ανακοίνωσε επίσημα τις πρώτες πληροφορίες για τη νέα σειρά 6, η οποία θα παρουσιαστεί στην έκθεση της Μόσχας από τις 29 Αυγούστου έως τις 9 Σεπτεμβρίου.

Πρόκειται για το δεύτερο μοντέλο μετά το CX-5, το οποίο αποτυπώνει τα νέα στοιχεία της ιαπωνικής μάρκας. Ο σχεδιασμός του νέου Mazda 6 προσανατολίζεται σε μεγάλο βαθμό στον αντίστοιχο της μελέτης Takeri και ξεχωρίζει μεταξύ άλλων η γραμμή της οροφής, η οποία θα μπορούσε να ανήκει και σε ένα σπορ κουπέ.

Μοντέρνο είναι επίσης το ντιζάιν της μάσκας και του πίσω μέρους, ενώ για το εσωτερικό υπόσχεται ο Ιάπωνας αυτοκινητοκατασκευαστής επίπεδα άνεσης και εξοπλισμού, που συναντάς μόνον σε μεγαλομεσαία μοντέλα υψηλού γοήτρου. Αυτό σημαίνει τέλος εποχής και για τα σκληρά πλαστικά, τα οποία χρησιμοποιεί η Mazda στο απερχόμενο μοντέλο της. Το νέο Mazda 6 θα εφοδιαστεί επίσης με την τεχνολογία Skyactive, η οποία προβλέπει την ολική αναβάθμιση του κινητήρα, του σαζμάν, των αναρτήσεων και του σασσί.

Για χαμηλότερη κατανάλωση θα περιλαμβάνεται στον εξοπλισμό του νέου Μazda 6 σύστημα ανάκτησης ενέργειας από τα φρένα. Η μπερλίνα από την Ιαπωνία θα λανσαριστεί αρχικά μόνον με έναν δίλιτρο ντιζελοκινητήρα άμεσου ψεκασμού, που θα συνδυάζεται στάνταρ με χειροκίνητο σαζμάν έξι σχέσεων, ενώ σταδιακά θα εμπλουτισθεί η γκάμα των μοτέρ και με άλλα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!