Suzuki Jimny: Επιστρέφει στην Ευρώπη ως αμιγώς ηλεκτρικό με δύο μοτέρ

Suzuki Jimny: Επιστρέφει στην Ευρώπη ως αμιγώς ηλεκτρικό με δύο μοτέρ

Κώστας Μπιτσικώκος
Suzuki Jimny: Επιστρέφει στην Ευρώπη ως αμιγώς ηλεκτρικό με δύο μοτέρ
Το πλάνο εκσυχρονισμού της γκάμας της Suzuki περιλαμβάνει πέντε ηλεκτρικά μοντέλα για την Ευρώπη, ένα εκ των οποίων θα είναι το διάσημο μίνι 4x4.

Λίγες εβδομάδες μετά την παρουσίαση του 5θυρου Jimny στην Ινδία, η Suzuki έκανε νέες ανακοινώσεις που αφορούν περισσότερο την ευρωπαϊκή αγορά. Η Suzuki Motor Corporation δημοσιοποίησε το στρατηγικό πλάνο ανάπτυξής της έως το 2030. Σε αυτό περιλαμβάνονται μία σειρά από «πράσινα» μοντέλα, σε αρκετές κατηγορίες.

Συγκεκριμένα στην Ευρώπη, θα λανσαριστούν από το 2024 έως και το 2030 πέντε ηλεκτρικά μοντέλα, που θα αντιπροσωπεύουν το 80% της γκάμας της Suzuki. Το υπόλοιπο 20% θα αφορά υβριδικά αυτοκίνητα. Τα ηλεκτρικά Suzuki θα αφορούν το B-segment (όπως το Swift) αλλά και τα SUV (μοντέλα δηλαδή όπως το Vitara και το S-Cross).

Suzuki EV Europe

Στην παρουσίαση ένα από αυτά έχει τη σιλουέτα του Jimny, το οποίο είναι εξαιρετικά δημοφιλές στην Ευρώπη, όμως αυτή τη στιγμή κυκλοφορεί μόνο ως επαγγελματικό και όχι ως επιβατικό λόγω των αυστηρών ορίων ρύπων.

Από τη στιγμή που θα επιστρέψει ως ηλεκτρικό, το Jimny θα έχει λογικά δύο μικρά ηλεκτρικά μοτέρ, ένα σε κάθε άξονα. Αυτό θα του εξασφαλίζει τετρακίνηση, απαραίτητο χαρακτηριστικό για το μικρό off-road μοντέλο. Η μπαταρία του δεν θα είναι πολύ μεγάλη, ώστε να μην αυξάνει πολύ το συνολικό βάρος. Θα προσφέρει πάντως αυτονομία άνω των 300 χλμ.

Suzuki Jimny

Photo Credits: Suzuki

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!