Ο ΜακΓκίνες μένει στη Honda για το Isle of Man 2023 (vid)

Κώστας Παστρίμας
Ο ΜακΓκίνες μένει στη Honda για το Isle of Man 2023 (vid)
Ο θρυλικός αναβάτης θα αγωνιστεί για 101η φορά στο Isle of Man TT το 2023 με την Honda CBR1000RR.

Το 2022 ο Τζον ΜακΓκίνες έκλεισε τα 50 του χρόνια γιορτάζοντας το με μια ακόμα συμμετοχή στο Isle of Man TT. Ο Βρετανός αναβάτης μετά το τέλος του αγώνα άφησε πολλά υπονοούμενα ότι δεν θα επιστρέψει στους αγώνες, ωστόσο κάτι τέτοιο διαψεύστηκε λίγες ημέρες πριν, με την επίσημη ανακοίνωση της ομάδας του ότι θα συνεχίσει και το 2023.

Ο 50χρονος αναβάτης είναι από τους κορυφαίους όλων των εποχών στους αγώνες Road Racing έχοντας 23 νίκες στο TT. Μάλιστα οι 16 από αυτές επιτεύχθηκαν με τη βοήθεια της Honda με την οποία ο ΜακΓκίνες έχει ιδιαίτερη σχέση. Το 2023 λοιπόν ο «McPint» θα ενώσει για μια ακόμα φορά τις δυνάμεις του με την CBR1000RR και θα αγωνιστεί στο Isle of Man.

Honda

Στο πλευρό του ΜακΓκίνες θα βρεθεί ο επίσης Βρετανός αναβάτης του BSB, Νέιθαν Χάρισον, ο οποίος θα πάρει τη θέση του Γκλέν Ίργουιν ο οποίος σημείωσε πέρυσι το ρεκόρ νεοφερμένου στον αγώνα.

Honda

«Το να οδηγήσω την Fireblade ξανά στο TT πέρυσι ήταν κάτι ιδιαίτερο, αισθάνθηκα λοιπόν σωστό να συνεχίσω για ακόμα έναν χρόνο», είπε ο βετεράνος αναβάτης στην παρουσίαση της ομάδας. «Πέρυσι γιόρτασα τις 100 συμμετοχές στο TT με την ομάδα και οδήγησα με ένα ιδιαίτερο χρωματισμό. Επίσης καταφέραμε να βρεθούμε στην πρώτη πεντάδα στην κατηγορία superbike, αλλά είμαι διψασμένος για περισσότερα. Θέλω να ξεκινήσω τους αγώνες ξανά!».

Honda

Θυμίζουμε ότι λίγους μήνες μετά την ολοκλήρωση του TT Isle of Man 2022 η Honda παρουσίασε σε περιορισμένο αριθμό μια ειδική έκδοση της Fireblade στα χρώματα που αγωνίστηκε ο ΜακΓκίνες πέρυσι.

Ο θρύλος του TT Isle of Man μιλάει για την επιστροφή του το 2023.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!