ΒΟΑΚ: Επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο εργοτάξιο του αυτοκινητοδρόμου (vid)

Newsroom
ΒΟΑΚ: Επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο εργοτάξιο του αυτοκινητοδρόμου (vid)
Στο εργοτάξιο του τμήματος Νεάπολη – Άγιος Νικόλαος στο Λασίθι βρέθηκε ο Πρωθυπουργός. Τι είπε για την πρόοδο του έργου και την οδική ασφάλεια.

«Έργο πνοής για την Κρήτη» χαρακτήρισε το ΒΟΑΚ ο Πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του σε ένα από τα εργοτάξια του αυτοκινητοδρόμου, μήκους 294 χλμ. «Ο Βόρειος Οδικός Άξονας Κρήτης είναι ένα σημαντικό έργο οδικής ασφάλειας ώστε να θρηνούμε λιγότερες ζωές στην άσφαλτο. Είναι ένα έργο το οποίο σηματοδοτεί το λαμπρό μέλλον που έχει το νησί μας», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε για την πρόοδο στο τμήμα Νεάπολη – Άγιος Νικόλαος, ένα από τα πέντε επιμέρους τμήματα του νέου αυτοκινητοδρόμου, μήκους 14 χιλιομέτρων, το οποίο συμβασιοποιήθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο και πλέον γίνεται πραγματικότητα μέσω δημόσιας επένδυσης ύψους 186 εκατομμυρίων ευρώ, που καλύπτεται πλήρως από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης. Ο προϋπολογισμός για το σύνολο των έργων υπερβαίνει τα 2,4 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ έχει ήδη εξασφαλιστεί κοινοτική χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και το ΕΣΠΑ.

Δείτε τα 4 σημεία όπου θα μπουν διόδια στο ΒΟΑΚ

«Η σημερινή είναι μία πολύ σημαντική, θα σας έλεγα μια πολύ ιστορική μέρα για την Κρήτη. Γιατί μετά από πολλές δεκαετίες βρισκόμαστε στο πρώτο εργοτάξιο του ΒΟΑΚ», σημείωσε από την πλευρά του ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής.

Photo Credits: INTIME

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!