BOAK: Τα 4 σημεία με διόδια στον αυτοκινητόδρομο της Κρήτης

BOAK: Τα 4 σημεία με διόδια στον αυτοκινητόδρομο της Κρήτης
Ο αυτοκινητόδρομος μήκους σχεδόν 300 χιλιομέτρων θα αρχίσει να κατασκευάζεται μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Ως έργο παραχώρησης θα λειτουργεί ο Βόρειος Οδικός Άξονας Κρήτης (ΒΟΑΚ), ένας σύγχρονος κλειστός αυτοκινητόδρομος που θα ενώνει το νησί από το δυτικό έως το ανατολικό άκρο. Το συνολικό μήκος του ΒΟΑΚ είναι 294 χλμ. και άμεσα θα αρχίσει η κατασκευή του τμήματος από τη Χερσόνησο έως την Νεάπολη. Στις αρχές του 2024 αναμένεται να έχουν ανοίξει όλα τα μέτωπα.

Δεδομένη είναι η λειτουργία σταθμών διοδίων στο ΒΟΑΚ, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έχουν καταλήξει σε τέσσερα σημεία. Όπως αναφέρθηκε σε τηλεοπτική εκπομπή του Κρήτη TV, επικρατέστερα σημεία για τη χωροθέτηση των σταθμών διοδίων είναι (από δυτικά προς ανατολικά), οι Καλύβες στα Χανιά, η Σκαλέτα Ρεθύμνου, το Γάζι στο Ηράκλειο και τα Μάλια, λίγο πριν την Περιφερειακή ενότητα Λασιθίου.

Το κόστος διοδίων έχει υπολογιστεί στο 0,063 ευρώ ανά χιλιόμετρο, όπως και στους υπόλοιπους αυτοκινητόδρομους της χώρας. Ακόμα δεν έχει οριστικοποιηθεί αν στον ΒΟΑΚ θα εφαρμοστεί αναλογική χρέωση διοδίων, ανάλογα με την απόσταση δηλαδή που θα διανύει κάθε όχημα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!