Formula 1, Red Bull: «Δεν έχουμε δει ακόμη τον καλύτερο Φερστάπεν»

Formula 1, Red Bull: «Δεν έχουμε δει ακόμη τον καλύτερο Φερστάπεν»
Παρά την επιβλητική κυριαρχία του στην F1 το 2022, στην αυστριακή ομάδα πιστεύουν πως ο Μαξ Φερστάπεν έχει πολλά περιθώρια να βελτιωθεί ως οδηγός, εφόσον έχει στα χέρια του ένα γρήγορο μονοθέσιο.

Το 2022 ο Μαξ Φερστάπεν κατέκτησε το δεύτερο παγκόσμιο πρωτάθλημα της καριέρας του στην F1. Οι επιδόσεις του ήταν εντυπωσιακές, κερδίζοντας 15 από τα 22 Grand Prix και παράλληλα πέτυχε πολλά νέα ρεκόρ, όπως αυτό για τις περισσότερες νίκες σε μία χρονιά και κατάκτηση περισσότερων βαθμών σε μία σεζόν.

Πλέον είμαστε μερικές εβδομάδες πριν την έναρξη της νέας αγωνιστικής χρονιάς της Formula 1 και ο Φερστάπεν θέλει να παραμείνει στην κορυφή. Ένας τρόπος να το καταφέρει αυτό είναι να βελτιωθεί ως οδηγός, κάτι το οποίο έχει παραδεχθεί στο παρελθόν.

Σύμμαχός του στην προσπάθεια αυτή, είναι η ομάδα του, Red Bull Racing κι ο επικεφαλής μηχανολογίας της, Πολ Μόναχαν, εξηγεί πως δεν έχουμε δει ακόμη το καλύτερο δυνατό από τον Ολλανδό.

Μαξ Φερστάπεν

«Μπορεί να βελτιωθεί; Φυσικά. Αν δούμε τι έκανε πέρυσι, ήταν φανταστικό. Δεν θα μπορούσε να το καταφέρει αυτό αν δεν ήταν ένας εξαιρετικός οδηγός. Μπορεί να μην του αρέσει αυτό που θα πω, αλλά πιστεύω πως υπάρχουν κάποιοι τομείς που μπορεί να γίνει καλύτερος. Θα ψάξει μέσα του και θα δει το τι μπορεί να κάνει καλύτερα τη νέα σεζόν. Είναι στο χέρι μας να του δώσουμε ένα μονοθέσιο για να επιδείξει τις ικανότητές του τη νέα σεζόν», ανέφερε ο Βρετανός, με τις δηλώσεις του να φιλοξενούνται στο Planetf1.com.

Η Red Bull Racing έχει προγραμματίσει την παρουσίαση της ομάδας για το 2023 στις 3 Φεβρουαρίου, σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στη Νέα Υόρκη των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Μέχρι τώρα, είναι άγνωστο αν θα δούμε την RB19 ή ένα show car με τα χρώματα της νέας χρονιάς, με το δεύτερο να είναι το πιθανότερο.

Φωτογραφίες: Redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!