Hennessey H650 Escalade: Ένα τεράστιο SUV με τεράστια ισχύ (vid)

Hennessey H650 Escalade: Ένα τεράστιο SUV με τεράστια ισχύ (vid)
Η αμερικάνικη εταιρεία βελτιώνει κάθε όχημα, από supercar μέχρι pick up και SUV. Τώρα ήταν η σειρά του Escalade της Cadillac.

Είναι γνωστό ότι οι Αμερικάνοι έχουν μία αδυναμία σε οτιδήποτε... μεγάλο. Έτσι και στα SUV τους, θέλουν διαστάσεις οχήματος και κυβισμό κινητήρα στον υπερθετικό βαθμό. Και κάπου εδώ μπαίνει στην εξίσωση η Hennessey, μία εταιρείας από το Τέξας που ειδικεύεται στη βελτίωση μοντέλων κάθε κατηγορίας.

Και μπορεί με το Venom F5 να κοντράρεται με την Bugatti για την υψηλότερη μέγιστη ταχύτητα σε αυτοκίνητο παραγωγής, όμως στην περίπτωση του H650 ο στόχος είναι διαφορετικός. Χρησιμοποιώντας ως βάση το Cadillac Escalade – ένα μεγάλο SUV που ξεπερνά κατά πολύ σε μήκος τα 5 μέτρα – δημιούργησε ένα θηριώδες 4x4.

Οι μηχανικοί της Hennessey πήραν τον 6.2 V8 της General Motors και του... άλλαξαν τα φώτα. Με το Hennessey Performance Kit που περιλαμβάνει υπερσυμπιεστή, ιντερκούλερ και νέο σύστημα εξάτμισης, κατάφεραν να αυξήσουν την μέγιστη ισχύ από τους 425 στους 660 ίππους. Το Hennessey Supercharged H650 Escalade χρειάζεται 5,3 δευτερόλεπτα για να πιάσει από στάση 96 χλμ/ώρα, ενώ φθάνει το 1/4 του μιλίου σε 13,5 δλ.

Οι επεμβάσεις καλύπτονται από 3ετή εγγύηση (ή για 58.000 χλμ) κοστίζουν 27.950 δολάρια! Όσοι θέλουν να ξοδέψουν κάτι παραπάνω, μπορούν να επιλέξουν τροχούς 22 ιντσών έναντι 4.950 δολαρίων ή φρένα της Brembo με εξαπίστονες δαγκάνες έναντι 7.950 ευρώ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!