Formula 1: Η πρώτη φορά του Χούλκενμπεργκ με τα χρώματα της Haas

Πάνος Σεϊτανίδης
Formula 1: Η πρώτη φορά του Χούλκενμπεργκ με τα χρώματα της Haas
Ο Γερμανός οδηγός βρέθηκε στις εγκαταστάσεις της αμερικανικής ομάδας και έκανε seat fitting.

Μία βασική διαδικασία στη “γέννηση” ενός νέου μονοθεσίου, αφορά στο “seat fitting” των οδηγών. Ειδικά αν πρόκειται για άγνωστα μεγέθη για την ομάδα. Ακριβώς δηλαδή ότι συμβαίνει με τη Haas F1 και τον Νίκο Χούλκενμπεργκ.

Ο Γερμανός επιστρέφει σε ρόλο επίσημου οδηγού για πρώτη φορά από το παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2019, έχοντας έκτοτε ρόλο αναπληρωματικού κι έχοντας το παρατσούκλι… “super-sub”. Το 2023 θα οδηγεί για λογαριασμό της Haas F1, αντικαθιστώντας τον Μικ Σουμάχερ.

Ο 35χρονος βρέθηκε στις εγκαταστάσεις της ομάδας του Τζιν Χάας και κάθισε μέσα στην υπό δημιουργία VF-23, ώστε οι μηχανικοί να πάρουν μέτρα και να φτιάξουν το αγωνιστικό του κάθισμα στις ακριβείς του διαστάσεις.

Ο Χούλκενμπεργκ μετράει 184 συμμετοχές σε Grand Prix – τις περισσότερες για οδηγό που δεν έχει καταφέρει να ανέβει στο βάθρο.

Νίκο Χούλκενμπεργκ

Έχει αγωνιστεί με τα χρώματα των Williams, Force India, Sauber, Renault, Racing Point και Aston Martin.

Teammate του Γερμανού θα είναι ο Κέβιν Μάγκνουσεν. Οι δοκιμές εξέλιξης θα γίνουν 23-25 Φεβρουαρίου στο Μπαχρέιν, ενώ η πίστα του Σακχίρ θα φιλοξενήσει και την πρεμιέρα της σεζόν, στις 3-5 Μαρτίου.

Φωτογραφίες: Haas F1

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!