Mercedes-Benz B-Class: Τιμές και εξοπλισμός στην Ελλάδα του νέου μοντέλου

Mercedes-Benz B-Class: Τιμές και εξοπλισμός στην Ελλάδα του νέου μοντέλου

Newsroom
Mercedes-Benz B-Class: Τιμές και εξοπλισμός στην Ελλάδα του νέου μοντέλου
Το πολυμορφικό μοντέλο της premium compact κατηγορίας είναι διαθέσιμο για παραγγελίες, σε εξηλεκτρισμένες εκδόσεις και με πλούσιο βασικό εξοπλισμό.

Η νέα B-Class αποτελεί την ανανεωμένη έκδοση του δημοφιλούς MPV (ή Sports Tourer όπως το ονομάζει η Mercedes-Benz), τόσο σε εμφάνιση, όσο σε κινητήρες και εξοπλισμό. Η Mercedes-Benz Ελλάς ανακοίνωσε τις τιμές του μοντέλου στη χώρα μας, αλλά και τα επίπεδα εξοπλισμού.

Σχεδίαση

Το ανανεωμένο μπροστινό τμήμα της B-Class περιλαμβάνει νέας σχεδίασης, προαιρετικούς προβολείς τεχνολογίας LED και σπορ προφυλακτήρα που δίνουν έναν αέρα δυναμισμού στο μοντέλο. Το Sports Tourer αποδεικνύει τις σπορτίφ φιλοδοξίες του, μεταξύ άλλων, με τους εξωτερικά επίπεδους τροχούς σε πέντε επιπλέον σχέδια και διαστάσεις έως 19 ίντσες, στα οποία περιλαμβάνονται και οι προαιρετικές ζάντες αλουμινίου πολλαπλών ακτίνων σε πολύ γυαλιστερό μαύρο με στεφάνη επίσης σε πολύ γυαλιστερό μαύρο για την έκδοση AMG Line.

Επιπλέον, και το πίσω τμήμα αποπνέει δυναμισμό και πυγμή: τα νέα πίσω φώτα δύο τμημάτων διαθέτουν τεχνολογία LED στον βασικό εξοπλισμό και υπογραμμίζουν το επιβλητικά φαρδύ πίσω τμήμα. Υποστηρικτικά λειτουργούν και οι αεροτομές που προσαρμόζονται πλευρικά στο πίσω παρμπρίζ βελτιώνοντας την αεροδυναμική. Η νέα B‐Class διατίθεται σε δέκα διαφορετικά ακρυλικά/μεταλλικά και ειδικά χρώματα βαφής.

Κινητήρες

Η γκάμα βενζινοκινητήρων της νέας B‐Class έχει επίσης ανανεωθεί και εξηλεκτριστεί. Με επιπλέον 48 volt στο ηλεκτρικό κύκλωμα οχήματος και αυξημένη ισχύ κατά 10 kW, υποστηρίζονται σημαντικά οι λειτουργίες κατά την εκκίνηση. Για τους πελάτες της νέας B‐Class, η κινούμενη με ιμάντα μίζα‐δυναμό (RSG) βελτιώνει επίσης αισθητά την άνεση: μειώνει τους θορύβους και τους κραδασμούς κατά την εκκίνηση σε σύγκριση με μια συμβατική μίζα και επιτρέπει την «ελεύθερη κύλιση» με απενεργοποιημένο τον κινητήρα κατά τη σταθερή πορεία.

Επιπλέον το σύστημα RSG ανακτά ενέργεια κατά την πέδηση και, έτσι, τροφοδοτεί το ηλεκτρικό κύκλωμα οχήματος 12 volt καθώς και την μπαταρία 48 volt. Η ενέργεια που παράγεται με αυτόν τον τρόπο μπορεί να αξιοποιείται κατά την επιτάχυνση, για να υποστηρίζει τον κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Υβριδικά plug‐in μοντέλα με πρόσθετη ισχύ: Τα υβριδικά plug‐in μοντέλα της ανανεωμένης B‐Class εξοπλίζονται με μία βελτιωμένη μπαταρία υψηλής τάσης. Η διαδικασία φόρτισης έχει επίσης βελτιωθεί: πέρα από τη κανονική φόρτιση με 3,7 kW, η βελτιωμένη μπαταρία μπορεί επίσης να φορτίζεται με εναλλασσόμενο ρεύμα και έως 11 kW, αντί των μόλις 7,4 kW προηγουμένως.

Επιπλέον, οι πελάτες εξακολουθούν να έχουν την επιλογή να φορτίζουν την μπαταρία με συνεχές ρεύμα έως 22 kW. Η φόρτιση από 10% έως 80% με συνεχές ρεύμα διαρκεί περίπου 25 λεπτά ‐μια απλή και εύκολη διαδικασία φόρτισης, ιδίως στην καθημερινότητα. Ο ηλεκτροκινητήρας της νέας B‐Class έχει επίσης εξελιχθεί και αποδίδει πλέον ισχύ 80 kW, αυξημένη κατά 5 kW.

Mercedes-Benz B-Class

Τιμές

  • B 200 43.500 €
  • B 220 4MATIC 50.900 €
  • B 250 4MATIC 55.100 €
  • B 250 e 57.100 €
  • B 200 d 53.900 €
  • B 220 d 58.200 €

Εξοπλισμός

Η Mercedes‐Benz απλοποίησε τις εκδόσεις εξοπλισμού, ώστε να είναι ευκολότερη η επιλογή προαιρετικών στοιχείων. Όσον αφορά τις σχεδιαστικές επιλογές, όπως το χρώμα βαφής, τις επενδύσεις, το διάκοσμο και τους τροχούς, οι πελάτες εξακολουθούν να μπορούν να διαμορφώνουν τα οχήματά τους εξατομικευμένα, όπως πάντα.

Η βασική έκδοση της ανανεωμένης B‐Class έχει αναβαθμιστεί σημαντικά: Η γραμμή εξοπλισμού «Progressive» σε συνδυασμό με το πακέτο Advanced, αποτελούν πλέον το σημείο εκκίνησης για τη νέα B‐Class. Ενδεικτικά, δημοφιλή χαρακτηριστικά όπως η κάμερα οπισθοπορείας, οι μεγάλες οθόνες πολυμέσων (2 x 10,25’’), τα πακέτα στάθμευσης και καθρεπτών, το πακέτο USB, το τιμόνι σε δέρμα νάπα, τα κάθισμα με οσφυϊκή στήριξη, οι προβολείς τεχνολογίας LED, οι ζάντες ελαφρού κράματος 17’’, καθώς και το πίσω καπό EASY‐PACΚ, αποτελούν πλέον στοιχεία του βασικού εξοπλισμού του αυτοκινήτου.

Το σύστημα MBUX έχει επίσης ενημερωθεί στην τελευταία έκδοση και ενσωματώνει αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων, βελτιωμένο φωνητικό βοηθό «Hey Mercedes» και τρία επανασχεδιασμένα στιλ γραφικών που ονομάζονται Classic, Sport και Discreet. Ο Γερμανός κατασκευαστής έχει επίσης κάνει μια προσπάθεια να κάνει πιο φιλικές προς το περιβάλλον επιλογές με τα υλικά που χρησιμοποιούνται στην καμπίνα, με κάποια από αυτά να προέρχονται από 100% ανακυκλωμένα υλικά.

Φωτογραφίες: Mercedes-Benz

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!