Euro NCAP, τα πιο ασφαλή αυτοκίνητα του 2022: Οι Κινέζοι νίκησαν Ευρωπαίους και Ιάπωνες!

Newsroom
Euro NCAP, τα πιο ασφαλή αυτοκίνητα του 2022: Οι Κινέζοι νίκησαν Ευρωπαίους και Ιάπωνες!
Οι Κινέζοι «κατακτούν» την Ευρώπη, καθώς τα σύγχρονα αυτοκίνητά τους όχι μόνο δεν υστερούν στον τομέα της ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις επικρατούν του δυτικού ανταγωνισμού.

Σοκαριστική για την ευρωπαϊκή, την αμερικάνικη και την ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία είναι η ετήσια έκθεση του Euro NCAP για τα ασφαλέστερα αυτοκίνητα ανά κατηγορία το 2022. Για πρώτη φορά, δύο μοντέλα από την Κίνα επικράτησαν σε αντίστοιχες κατηγορίες. Έτσι δημιούργησαν νέα δεδομένα στον τομέα της παθητικής και ενεργητικής ασφάλειας, που επί σειρά ετών αποτελούσε την «αχίλλειο πτέρνα» των κινέζικων αυτοκινήτων.

Συγκεκριμένα, το ORA Funky Cat αναδείχθηκε το ασφαλέστερο αυτοκίνητο του 2022 στην κατηγορία των μικρών οικογενειακών και το WEY Coffee 01 σε αυτή των μεγάλων off-road!

Το ORA Funky Cat βαθμολογήθηκε με 92% στην προστασία ενήλικων επιβατών, με 83% στην προστασία ανήλικων επιβατών, με 74% στην προστασία ευάλωτων χρηστών του δρόμου (πεζοί, ποδηλάτες) και με 93% για τα ηλεκτρονικά συστήματα υποβοήθησης του οδηγού. Τα αντίστοιχα ποσοστά για το WEY Coffee 01 είναι 91%, 87%, 79% και 94%.

Στις υπόλοιπες κατηγορίες, το Hyundai Ioniq 6 αναδείχτηκε το ασφαλέστερο στα μεγάλα οικογενειακά, το Tesla Model S σε αυτή των Executive Cars και το Tesla Model Y στα μικρά off-road. Δεν υπήρχε δηλαδή παρουσία σε αυτή την λίστα μάρκας από την Ευρώπη ή την Ιαπωνία!

Euro NCAP 2022

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!