Ram 1500 Revolution BEV: Ηλεκτρικό pick up με τρεις σειρές καθισμάτων

Κώστας Μπιτσικώκος
Ram 1500 Revolution BEV: Ηλεκτρικό pick up με τρεις σειρές καθισμάτων
Η αμερικάνικη μάρκα επαγγελματικών οχημάτων παρουσίασε στη CES του Λας Βέγκας το 1500 Revolution BEV, από το οποίο θα προκύψει τον επόμενο χρόνο το αυτοκίνητο παραγωγής.

Την ώρα που στην Ευρώπη τα ηλεκτρικά SUV τείνουν να γίνουν η πιο δημοφιλής κατηγορία, στις ΗΠΑ αυτό το ρόλο αναμένεται να έχουν στο μέλλον τα ηλεκτρικά pick up. Τα επαγγελματικά οχήματα με καρότσα είναι τα αγαπημένα για ένα μεγάλο μέρος των οδηγών στη Βόρεια Αμερική, οπότε όλοι οι κατασκευαστές σχεδιάζουν να λανσάρουν τουλάχιστον ένα ηλεκτρικό στη συγκεκριμένη κατηγορία.

Μετά λοιπόν μάρκες όπως η Ford, η Tesla και η Hummer, ήρθε η ώρα της Ram να παρουσιάσει τη δική της πρόταση. Μέλος του Ομίλου Stellantis, η Ram πραγματοποίησε στην έκθεση CES του Λας Βέγκας την πρεμιέρα του πρωτότυπου 1500 Revolution BEV. Βάση για την εξέλιξη του μοντέλου αποτελεί η αμιγώς ηλεκτρική πλατφόρμα της Stellantis, STLA Frame. Το μοντέλο παραγωγής αναμένεται να είναι διαθέσιμο το 2024.

Ram 1500 Revolution BEV

Ενσωματώνοντας τη νέα σχεδιαστική γλώσσα της Ram και εφοδιασμένο με πρακτικές λύσεις και τεχνολογία αιχμής, το 1500 Revolution BEV εφοδιάζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες που του δίνουν τη δυνατότητα κίνησης και στους τέσσερις τροχούς, αλλά και ηλεκτρικό σύστημα 800V με δυνατότητα ταχυφόρτισης έως και 350 kW. Με αυτό τον τρόπο το Ram 1500 Revolution BEV Concept μπορεί να ανακτήσει αυτονομία 100 μιλίων (160 χλμ.) σε μόλις 10 λεπτά.

Ram 1500 Revolution BEV

Ακόμα μια καινοτομία αποτελεί η ύπαρξη τρίτης σειράς για τους επιβάτες. Πριν από περίπου 50 χρόνια παρουσιάστηκαν τα pick up με θέσεις για πίσω επιβάτες και τώρα η Ram, εκμεταλλευόμενη τα χαρακτηριστικά της STLA Frame, προσφέρει και μια τρίτη σειρά θέσεων με πτυσσόμενα καθίσματα, ενώ μέσω μια θύρας είναι εφικτή η πρόσβαση από την καμπίνα των επιβατών στο χώρο φόρτωσης.

Ram 1500 Revolution BEV

«Το Ram 1500 Revolution BEV Concept είναι το ξεκάθαρο μήνυμά μας ότι ετοιμάζουμε κάτι εξαιρετικό για τη μάρκα στην πορεία εξηλεκτρισμού της», δήλωσε ο Μάικ Κοβάλ Τζ., CEO της Ram. «Στη Ram στο παρελθόν επαναπροσδιορίσαμε την κατηγορία των pick up και τώρα θα το κάνουμε και πάλι για το αμιγώς ηλεκτρικό μέλλον».

Ram 1500 Revolution BEV

Φωτογραφίες: Stellantis

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!