gMotion 93: Αποχαιρετίσαμε το 2022 τέρμα γκάζι

Νίκος Γιαννούλας
gMotion 93: Αποχαιρετίσαμε το 2022 τέρμα γκάζι
Το τελευταίο τεύχος του 2022 αποτίει φόρο τιμής στον αδικοχαμένο Κεν Μπλοκ και μας υπενθυμίζει όσα συνέβησαν στο χώρο της αυτοκίνησης τα οποία μας ικανοποίησαν και μας προβλημάτισαν.

Πάντα δωρεάν και με την πιο πλούσια ύλη, το gMotion αποτελεί κάθε μήνα το πιο αξιόπιστο Μέσο για να γνωρίζετε όσα συμβαίνουν στο χώρο του αυτοκινήτου, της μοτοσικλέτας και των αγώνων. Εύκολα και γρήγορα από κάθε οθόνη, διαβάζεται φανατικά.


RIP Ken Block


Από τους ελάχιστους Έλληνες που είχαν τη χαρά και την τιμή να γνωρίσουν το θρυλικό οδηγό αγώνων και δεξιοτεχνίας, ο Πάνος Σεϊτανίδης μας δίνει ένα ολοκληρωμένο προφίλ της δράσης του Αμερικανού show man, η άτυχη απώλεια του οποίου κάνει τον κόσμο του αυτοκινήτου, των αγώνων και του θεάματος πολύ φτωχότερο.


Σε κάθε τομέα της αυτοκίνησης, υπάρχουν πολλά θετικά αλλά και αρνητικά συμβάντα. Αυτά, για το 2022, αναδεικνούουμε με το αφιέρωμα στα Tops & Flops που βιώσαμε την περασμένη χρονιά.


Σίγουρα από τις θετικές εξελίξεις, στην αυγή του 2023, ήταν η ανακοίνωση της δημιουργίας μιας νέα μάρκας αυτοκινήτου, με την ονομασία Afeela, από δύο κολοσσούς της βιομηχανίας των ηλεκτρονικών και των οχημάτων, τις Sony και Honda.


Κάθε αυτοκίνητο και μια νέα τεχνολογία


Στο σημείο καμπής που έχει φτάσει η αυτοκίνηση, κάθε κατασκευαστής προσπαθεί να εξελίξει την καλύτερη δυνατή τεχνολογία που θα συνδυάζει την βιωσιμότητα, τη χαμηλή κατανάλωση και τις επιδόσεις.

Στις δοκιμές αυτού του τεύχους τα δύο κορυφαία SUV της Nissan με το υβριδικό σύστημα e-power, τα Nissan Qashqai και X-Trail μπαίνουν στο μικροσκόπιό μας.


Ομοίως υβριδικό, αλλά με διαφορετική τεχνολογία, είναι και το νέο KIA Niro HEV, ένα εντελώς νέο crossover στην κατηγορία C.

Ακολουθεί μια συγκριτική δοκιμή, των Dacia Sandero Stepway LPG και Suzuki Vitara Strong Hybrid AWD, τα οποία επίσης προσεγγίζουν το θέμα οικονομία από εντελώς διαφορετικές τεχνολογικές οδούς. Πέντε αυτοκίνητα λοιπόν, τέσσερις εντελώς διαοφρετικές μηχανολογικές προσεγγίσεις με στόσο το ίδιο αποτέλεσμα.


Στη μοτοσικλέτα αυτό το μήνα ήρθαμε σε επαφή με δύο εντελώς διαφορετικές προτάσεις, δεξίσου όμως αξιόλογες. Το 0n-- Off Voge 300 Rally, άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στον Β. Ορφανό, ενώ το naked Ducati Scrambler Urban Motard έκανε το Νίκο Γιαννούλα να θυμηθεί τα νιάτα του.


Εσείς θυμηθείτε να οδηγείτε πάντα αμυντικά, με σεβασμό στον εαυτό σας, στους άλλους και στις ζωές όλων. Ραντεβού στο τέλος Γενάρη και πάλι, με το πρώτο τεύχος του 2023.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ GMOTION 93 ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

gmotion 93

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!