Κηφισός: 90 ακινητοποιήσεις οχημάτων ανά μήνα, το 75% στο ρεύμα ανόδου

Κώστας Μπιτσικώκος
Κηφισός: 90 ακινητοποιήσεις οχημάτων ανά μήνα, το 75% στο ρεύμα ανόδου
Τα συμβάντα με συγκρούσεις ή ακινητοποιήσεις οχημάτων λόγω βλάβης επιδεινώνουν την κατάσταση στην λεωφόρο που ταλαιπωρεί όλους τους οδηγούς.

Και μόνο στο άκουσμα της λέξης «Κηφισός», κάθε οδηγός τρομάζει. Όσα συμβαίνουν καθημερινά στη εξωτερική περιφερειακή του Λεκανοπεδίου μάλλον χρήζουν ψυχιατρικής ανάλυσης. Όταν μάλιστα υπάρχει ακινητοποίηση οχημάτων, λόγω σύγκρουσης ή μηχανικής βλάβης, τότε η Λεωφόρος Κηφισού μετατρέπεται σε ένα απέραντο... πάρκινγκ.

Η Περιφέρεια Αττικής ανακοίνωσε τα στατιστικά στοιχεία των συμβάντων που αντιμετώπισε τους τελευταίους 12 μήνες και έκανε γνωστό ότι από την 1η Δεκεμβρίου 2022 λειτουργεί πλατφόρμα με γερανό για τη γρήγορη απομάκρυνση των ακινητοποιημένων οχημάτων από το οδόστρωμα της Λεωφόρου Κηφισού. Στον ένα μήνα λειτουργίας της, η πλατφόρμα έχει ήδη συνδράμει σε 10 σοβαρά περιστατικά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης Διαχείρισης Μητροπολιτικών Υποδομών, από το Δεκέμβριο του 2021 έως τον Νοέμβριο του 2022, η ομάδα άμεσης επέμβασης της Περιφέρειας Αττικής έχει συμβάλει στη διαχείριση 1.074 συμβάντων, δηλαδή περίπου 90 ανά μήνα.

Από αυτά, το 75 % (3 στα 4 δηλαδή) σημειώθηκαν στην άνοδο του Κηφισού, το 62,5 % αφορούσε μηχανικές βλάβες, ενώ το υπόλοιπο 37,5% συγκρούσεις μεταξύ οχημάτων.

Λεωφόρος Κηφισού συμβάντα

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!