Νέα Mercedes-Benz A-Class: Οι τιμές του ανανεωμένου μοντέλου

Νέα Mercedes-Benz A-Class: Οι τιμές του ανανεωμένου μοντέλου

Κώστας Μπιτσικώκος
Νέα Mercedes-Benz A-Class: Οι τιμές του ανανεωμένου μοντέλου
Διαθέσιμη ως hatchback και sedan, η A-Class δέχτηκε επεμβάσεις κυρίως στον εξοπλισμό, όπως η προσθήκη της τελευταίας γενιάς του συστήματος πολυμέσων MBUX.

Η αυγή του 2023 έφερε και το νέο τιμοκατάλογο της Mercedes-Benz στην ελληνική αγορά. Σε αυτόν περιλαμβάνεται η ανανεωμένη έκδοση της A-Class, η οποία είναι διαθέσιμη τόσο σε hatchback όσο και σε sedan αμάξωμα. Οι επεμβάσεις στις οποίες προχώρησε η γερμανική μάρκα στο βασικό μοντέλο της γκάμας της εντοπίζονται κυρίως στον εξοπλισμό, ασφάλειας, άνεσης και συνδεσιμότητας.

Σχεδίαση

Η επανασχεδιασμένη εμπρός γρίλια, οι νέοι τροχοί έως 19 ιντσών, ο πίσω διαχύτης και τα LED φωτιστικά σώματα χαρίζουν στην A-Class πιο δυναμική εμφάνιση. Στο εσωτερικό είναι στάνταρ οι δύο οθόνες για πίνακα οργάνων και σύστημα πολυμέσων (προαιρετικά διαγωνίου 10,25 ιντσών και οι δύο). Τα καθίσματα φέρουν νέα σπορ επένδυση ARTICO (με χρήση ανακυκλωμένων υλικών), ενώ προσφέρεται και απομίμηση ανθρακονήματος στο κάλυμμα του πίνακα οργάνων και στο εσωτερικό των θυρών.

Εξοπλισμός άνεσης και ασφάλειας

Ακόμα και η βασική έκδοση της νέας A-Class διαθέτει στάνταρ την κάμερα οπισθοπορείας, το πακέτο σύνδεσης USB και το τιμόνι με δέρμα nappa. Από το επίπεδο Progressive και άνω, στάνταρ είναι τα εμπρός full LED φώτα, το κάθισμα με οσφυϊκή στήριξη, το πακέτο υποβοήθησης στάθμευσης και το Mirror Package.

Η Mercedes-Benz προχώρησε στην ανανέωση και των συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού. Για παράδειγμα, η αναβαθμισμένη εκδοχή του Driver Assistance Package επιτρέπει τον πιο εύκολο έλεγχο του Lane Keeping Assist.

Mercedes-Benz A-Class

Στη νέα του γενιά, το σύστημα πολυμέσων MBUX είναι πιο άμεσο σε απόκριση και πιο ικανό στην… εκμάθηση των συνηθειών του οδηγού. Οι οθόνες προσαρμόζονται στις επιθυμίες του οδηγού, που μπορεί να επιλέξει ανάμεσα στα στιλ Classic, Sporty, Discreet, σε τρία mode (Navigation, Assistance, Service) και επτά αποχρώσεις. Νέος είναι ο σένσορας αποτυπώματος (θα είναι διαθέσιμος από το πρώτο τρίμηνο του 2023), μέσω του οποίου θα γίνεται η αναγνώριση και εξουσιοδότηση του οδηγού.

Κινητήρες

Όσον αφορά τη γκάμα των κινητήρων, όλα τα σύνολα βενζίνης είναι εξηλεκτρισμένα και συνεργάζονται με αυτόματα κιβώτια DCT, 7 ή 8 σχέσεων. Οι εκδόσεις mild hybrid φέρουν σύστημα 48V, που επιτρέπει την εκκίνηση αμιγώς ηλεκτρικά. Οι plug-in hybrid εκδόσεις εφοδιάζονται με ισχυρότερη από πριν μπαταρία (μπορεί να φορτιστεί με wallbox 11 kW), που με τη σειρά της προσφέρει αυξημένη ηλεκτρική αυτονομία.

Σπορ εκδόσεις AMG

Ανάλογο… φρεσκάρισμα (αισθητικό αλλά και τεχνολογικό) έχουν δεχτεί και τα μοντέλα AMG. Η A35 έχει πλέον πιο επιθετική εμφάνιση, η οποία παραπέμπει στην κορυφαία Α45. Στάνταρ στο εσωτερικό είναι το τιμόνι AMG Performance, μέσω του οποίου ο οδηγός μπορεί να ελέγχει το ESP τριών σταδίων ή τα AMG Dynamics.

Mercedes-AMG A 45

Εκδόσεις - τιμές

Όλες οι βενζινοκίνητες εκδόσεις της ανανεωμένης A-Class διαθέτουν υβριδική τεχνολογία, είτε σε μορφή mild είτε σε plug-in hybrid. Η έκδοση Α200 συνδυάζει τον 1.4 βενζίνης 163 ίππων με μικρό μοτέρ 13 ίππων. Η τιμή της στην ελληνική αγορά ορίζεται στα 39.990 ευρώ.

Ακολουθούν οι δίλιτρες και τετρακίνητες Α 220 4MATIC και A 250 4MATIC, με 190+13 και 224+13 ίππους. Οι τιμές τους είναι αντίστοιχα 47.300 και 50.000 ευρώ.

Η plug-in hybrid A 250e είναι ισχυρότερη και πιο οικονομική από την προκάτοχό της, με 163+109 ίππους, μεγαλύτερη μπαταρία και χαμηλότερες εκπομπές ρύπων (στα 18 γρ/χλμ). Η τιμή της ανέρχεται σε 52.550 ευρώ. Η diesel A 220 d εφοδιάζεται με 2λιτρο κινητήρα 190 ίππων, και πωλείται προς 50.000 ευρώ.

Όσον αφορά τις σπορ εκδόσεις AMG, η Α 35 4MATIC έχει 306+13 ίππους και τιμή 61.250 ευρώ. Η κορυφαία Α 45 S 4MATIC+ έχει ισχύ 421 ίππων και τιμή 83.350 ευρώ.

Οι τιμές της A-Class Sedan αρχίζουν από τα 41.300 ευρώ για την A 200. Η Α 220 d κοστίζει 51.780 ευρώ, ενώ η Α 220 4MATIC 48.650 ευρώ. Η PHEV A 250 e πωλείται προς 55.526 ευρώ και η Α 35 4MATIC προς 63.249 ευρώ.

Mercedes-Benz A-Class

Φωτογραφίες: Mercedes-Benz

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!