Tesla: Με το Model 3 ακόμα και μια κηδεία γίνεται «πράσινη»

Στάθης Κοκκορόγιαννης
Tesla: Με το Model 3 ακόμα και μια κηδεία γίνεται «πράσινη»
Η ολλανδική εταιρεία Derks μετέτρεψε ένα Tesla Model 3 σε νεκροφόρα, για κηδείες... φιλικές προς το περιβάλλον.

Η δημοφιλία των EV μεγαλώνει χρόνο με το χρόνο και θα συνεχίσει να διατηρεί ανοδική πορεία. Ολοένα και περισσότερα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα βγαίνουν στους δρόμους και πλέον δεν περιορίζονται μόνο στον τομέα των επιβατικών.

Τώρα ήρθε η στιγμή για να δούμε και τις αμιγώς ηλεκτρικές νεκροφόρες. Η ολλανδική εταιρεία Derks, μετέτρεψε το Tesla Model 3 στην ιδανική πολυτελή νεκροφόρα για την ευρωπαϊκή αγορά.

Tesla Hearse 3

Για να το κάνει πράξη, έπρεπε να πραγματοποιήσει αρκετές αλλαγές στο όχημα. Αρχικά το μεταξόνιο μεγάλωσε κατά 86,6 εκατοστά στα 5,56 μέτρα. Η οροφή έχει επεκταθεί προς τα πίσω, δημιουργώντας περισσότερο χώρο, με τεραστίων διαστάσεων τζάμια να κοσμούν τις δύο πλευρές. Το «ειδικό» Tesla Model 3 διαθέτει επίσης δύο μικρές υποδοχές αποθηκευτικού χώρου στο στις δύο πλευρές του.

Στο εσωτερικό έχουν τοποθετηθεί ειδικές κουρτίνες στα παράθυρα για να διώξουν τα αδιάκριτα βλέμματα. Προαιρετική επιλογή είναι η τοποθέτηση LED φωτιστικών σωμάτων στην οροφή, με επιλογή διαφορετικών χρωμάτων ώστε να ταιριάζουν με τα φωτιζόμενα πλαϊνά τοιχώματα.

Tesla Hearse 3

Η Derks επέλεξε το εμπρός μέρος και τις μπροστινές πόρτες ως τα μόνα σημεία στα οποία δεν επενέβη για αλλαγές.

Η νεκροφόρα Tesla Model 3 λόγω των αλλαγών που έχει υποστεί έχει δεχθεί μείωση στην αυτονομία. Το βασικό μοντέλο διαθέτει έναν ηλεκτροκινητήρα που δίνει ισχύ 306 ίππων και προσφέρει 491 χιλιόμετρα αυτονομίας. Η μειωμένη αεροδυναμική και η αύξηση του βάρους έχει αποτέλεσμα η αυτονομία να κυμαίνεται μεταξύ των 350 και 375 χιλιομέτρων. Ωστόσο είναι υπεραρκετά ώστε η νεκροφόρα να φτάσει στον προορισμό της.

Η τιμή της νεκροφόρας Tesla δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!