Το ηλεκτρικό Volkswagen ID. XTREME με τους 387 ίππους

Το ηλεκτρικό Volkswagen ID. XTREME με τους 387 ίππους

Κώστας Μπιτσικώκος
Το ηλεκτρικό Volkswagen ID. XTREME με τους 387 ίππους
Το πρωτότυπο off-road μοντέλο της Volkswagen βασίζεται στο ID.4 GTX και έχει αυξημένη ισχύ κατά 30%.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, στην διεθνή έκθεση ID. Treffen στο Λοκάρνο της Ελβετίας, έκανε πρεμιέρα το ID. XTREME. Τώρα η Volkswagen παρουσιάζει περισσότερα στοιχεία για το ηλεκτρικό concept car. Το πρωτότυπο όχημα εκτός δρόμου βασίζεται σε ένα αυτοκίνητο δοκιμών ID.4 GTX, το οποίο πήρε... σύνταξη.

Η Volkswagen αποφάσισε να του προσφέρει μία δεύτερη «ζωή» και το ηλεκτρικό SUV μεταμορφώθηκε στο ID. XTREME. Η μπαταρία παραμένει η ίδια, χωρητικότητας 77 kWh. Όμως η ισχύς του συστήματος ηλεκτροκινητήρων αυξήθηκε κατά περίπου 30%, φθάνοντας τους 387 ίππους.

Volkswagen ID. Xtreme

Το ID. XTREME επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ/ώρα σε 5,3 δευτερόλεπτα και πατά σε τροχούς 18 ιντσών με ελαστικά off-road. Η απόσταση από το έδαφος έχει μεγαλώσει, όπως και το πλάτος του αμαξώματος, χαρίζοντας πιο δυναμική εικόνα στο ηλεκτρικό SUV. Επένδυση αλουμινίου αναλαμβάνει να προστατεύσει το κάτω μέρος του αυτοκινήτου από τις... κακουχίες.

Και βέβαια υπάρχουν όλες αυτές οι λεπτομέρεις (όπως τα φώτα οροφής LED ή οι επενδύσεις στο εσωτερικό) που καθιστούν το ID. XTREME ξεχωριστό.

Volkswagen ID. Xtreme

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!