Formula 1, Γκασλί: «Δεν θεωρώ εαυτόν ανόητο ή επικίνδυνο»

Στάθης Κοκκορόγιαννης
Formula 1, Γκασλί: «Δεν θεωρώ εαυτόν ανόητο ή επικίνδυνο»
O Πιέρ Γκασλί, πιστεύει πως το σύστημα απονομής ποινών στην αγωνιστική άδεια των οδηγών της F1 είναι λανθασμένο και καλεί την FIA να προσωρήσει σε αλλαγές.

Το 2022 ο Πιέρ Γκασλί βρέθηκε αντιμέτωπος με μία πρωτόγνωρη κατάσταση στην καριέρα του στη Formula 1. Μέσα σε λίγους μήνες, ο Γάλλος οδηγός, βρέθηκε με 10 βαθμούς στην αγωνιστική του άδεια. Οι κανονισμοί του σπορ προβλέπουν, πως όταν ένας οδηγός φτάσει τους 12 βαθμούς ποινής, αποκλείεται από ένα Grand Prix.

O Γκασλί ενεπλάκη σε συμβάντα σε αγώνες που τον έφεραν στη θέση αυτή, όμως η πλειονότητά τους δεν περιλάμβανε σύγκρουση με άλλο οδηγό στην πίστα. Ενόψει της νέας σεζόν, που τον βρίσκει στην Alpine, ο 26χρονος θέλει αλλαγές στο σύστημα από την FIA.

«Προσπαθώ να μην σκέφτομαι πως θα αποκλειστώ από αγώνα, γιατί δεν θεωρώ αυτόν ανόητο ή επικίνδυνο οδηγό. Προσπαθώ να είμαι προσεκτικός με τους ανόητους βαθμούς ποινής. Δεν έχω αλλάξει ποτέ την προσέγγισή μου στους αγώνες. Ελπίζω το σύστημα να αναθεωρηθεί το χειμώνα, διότι πιστεύω πως δεν θα είμαι ο μοναδικός που θα μπει σε μπελάδες. Είναι κρίμα να βλέπεις 4-5 οδηγούς να αποκλείονται από αγώνες», ανέφερε ο Γκασλί.

Πιέρ Γκασλί

Επιπλέον, ανέφερε πως το θέμα αυτό έχει συζητηθεί αρκετές φορές μεταξύ των οδηγών, με τη συνεχόμενη αύξηση των αγώνων να είναι επίσης ένα πρόβλημα: «Οι οδηγοί το συζητάμε συνεχώς. Κάποιοι οδηγοί θέλουν 4 βαθμούς ποινής για να αποκλειστούν από αγώνα και του χρόνου έχουμε 24 αγώνες και με έξι Σπριντ, πάμε τους 30 αγώνες. Όταν υιοθετήθηκε το σύστημα είχαμε 19 ή 20 αγώνες. Πιστεύω η FIA θα κοιτάξει το ζήτημα, θα βρει λύση και θα γίνουν πιο δίκαια τα πράγματα για όλους».

Ο Γκασλί θα παραμείνει με 10 βαθμούς ποινής μέχρι τον Μάιο του 2023. Ο Λανς Στρολ έχει 8 βαθμούς ποινής, ο Άλεξ Άλμπον έχει 7 βαθμούς ποινής, ενώ ο Φερνάντο Αλόνσο έχει 6. Ο κάθε βαθμός, έχει ισχύ συνολικά 12 μηνών.

Πιέρ Γκασλί

Φωτογραφίες: Redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!