Formula 1: H Red Bull δεν αφήνει τον Φερστάπεν να κάνει τεστ στο MotoGP (vid)

Πάνος Σεϊτανίδης
Formula 1: H Red Bull δεν αφήνει τον Φερστάπεν να κάνει τεστ στο MotoGP (vid)
Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής της F1 θέλει να δοκιμάσει αγωνιστική μοτοσυκλέτα αλλά η επικινδυνότητα του εγχειρήματος είναι αποτρεπτική.

Η επίσκεψη του Μαξ Φερστάπεν στην πίστα του Μοτέγκι στην Ιαπωνία, είχε και… παρενέργειες! Στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Thanks Day» της Honda στην οποία συμμετείχαν όλα τα αστέρια του motorsport που παίρνουν ώθηση από κινητήρες της, ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Formula 1 συνάντησε έναν άλλο «σπουδαίο», τον Μαρκ Μαρκέθ.

Μάλιστα, ο Ολλανδός ανέβηκε και στη σέλα της αγωνιστικής Honda RC213V με την οποία ο Ισπανός αναβάτης μάχεται στις πίστες του MotoGP. Πράγμα που τον έβαλε σε σκέψεις!

«Θα ήθελα πολύ να δοκιμάσω μία τέτοια μοτοσυκλέτα. Αυτοί οι τύποι είναι τρελοί, η ταχύτητα που έχουν στις ευθείες είναι απίστευτη», είπε ο 25χρονος στην Corriere dello Sport.

Ωστόσο, όσο κι αν θέλει, η Red Bull Racing του το έχει απαγορεύσει και υπάρχει προφανής λόγος για αυτό: «Η ομάδα δεν με αφήνει να το κάνω, θα μπορούσα να σπάσω το πόδι μου».

Στην ερώτηση αν θα ήταν πρόβλημα να κάνει μία βόλτα με χαμηλές ταχύτητες, ο Φερστάπεν έδωσε μία απάντηση που επιβεβαιώνει τους φόβους της ομάδας του.

«Να πήγαινα αργά; Ξέρω καλά τον εαυτό μου. Αν δοκίμαζα μία τέτοια μοτοσυκλέτα θα ήθελα να πιέσω! Το πρόβλημα θα ήταν αν κάτι πήγαινε στραβά. Όμως μου αρέσει πολύ να βλέπω αγώνες του MotoGP στην τηλεόραση και ένα στοιχείο που μου αρέσει είναι πως υπάρχουν τόσοι πολλοί κατασκευαστές που μπορούν να κατακτήσουν τη νίκη», είπε ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής.

Μαξ Φερστάπεν

Προς το παρόν, το πρόγραμμα για τον Φερστάπεν περιλαμβάνει διακοπές ώστε να γεμίσει μπαταρίες μιας και σε δυόμιση μήνες θα πρέπει να πιάσει και πάλι δουλειά, στην προσπάθεια υπεράσπισης των κεκτημένων.

Φωτογραφίες: Twitter/HondaRacingGLB

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!