Formula 1: Ο Φερστάπεν συμπάσχει με τον Χάμιλτον για το Άμπου Ντάμπι του 2021

Formula 1: Ο Φερστάπεν συμπάσχει με τον Χάμιλτον για το Άμπου Ντάμπι του 2021
Ο Μαξ Φερστάπεν δήλωσε πως κατανοεί πλήρως τα συναισθήματα αδικίας που ένιωσε ο Λιούις Χάμιλτον στον «τελικό» της F1 το 2021.

Το φινάλε του πρωταθλήματος της Formula 1 για το 2021 θα μείνει στην ιστορία ως ένα από τα πιο ανατρεπτικά. Η σεζόν εκείνη ήταν τόσο επεισοδιακή εντός κι εκτός πίστας που ακόμα και σήμερα παραμένει μεγαλύτερο αντικείμενο συζήτησης των οπαδών, σε σχέση με το φετινό πρωτάθλημα.

Ο Μαξ Φερστάπεν προσπέρασε στον τελευταίο γύρο τον Λιούις Χάμιλτον για να πάρει τον πρώτο τίτλο της καριέρας του. Το σοκ για τον Βρετανό αλλά και για τη Mercedes-AMG ήταν τεράστιο, με τις αποφάσεις του πρώην Διευθυντή Αγώνα, Μάικλ Μάσι, να προκαλούν έντονες αντιδράσεις.

Ένα χρόνο μετά τον τελικό του Άμπου Ντάμπι, ο Φερστάπεν είναι πλέον δύο φορές πρωταθλητής, όμως ο αγώνας στην πίστα της Γιας Μαρίνα, έρχεται συνεχώς στο προσκήνιο για τον Ολλανδό. Σε ερώτηση που του τέθηκε από το Sky Sports, σχετικά με το αν συμπάσχει με τον Χάμιλτον για τον τρόπο που ο Βρετανός έχασε το πρωτάθλημα, ο 25χρονος απάντησε.

Φερστάπεν Χάμιλτον

«Φυσικά και καταλαβαίνω το πόσο δύσκολο ήταν για εκείνον. Όλα έδειχναν φοβερά για τον Χάμιλτον αλλά μετά έγινε αυτό που είδαμε όλοι. Είναι πολύ δύσκολο να το δεχθείς. Αυτό που έλεγα στον εαυτό μου τότε ήταν: Αυτός έχει επτά πρωταθλήματα και έχει κερδίσει ένα το οποίο έμοιαζε να είναι χαμένο μέχρι την τελευταία στροφή, αλλά το πήρε. Ελπίζω να μπορούσε να κατανοήσει πως υπήρξε χάσμα συναισθημάτων, αλλά ναι, καταλαβαίνω πώς ένιωσε. Ειδικά με τη χρονιά που είχαμε, είχαμε τις στιγμές μας, τις επαφές μας, αλλά πάντα τον σεβόμουν και πιστεύω πως είχαμε φοβερές μάχες», ανέφερε ο Φερστάπεν.

Ο Φερστάπεν μετρά πλέον δύο πρωταθλήματα στη Formula 1 και το 2023, εφόσον η Mercedes-AMG κατασκευάσει ένα καλό μονοθέσιο, θα έχει απέναντί του στη μάχη του τίτλου και πάλι τον Χάμιλτον.

Φερστάπεν Χάμιλτον

Φωτογραφίες: redbullcontentpool.com, getty

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!