Τιμή και δόξα στον Μάσιμο Ταμπουρίνι (vid)

Κώστας Παστρίμας
Με μια εντυπωσιακή MV Agusta F4 αφιερωμένη στον Μάσιμο Ταμπουρίνι τιμάει τον τεράστιο Ιταλό σχεδιαστή ο γιος του.

Μόνο δύο μοτοσικλέτες στην ιστορία των δύο τροχών έχουν γίνει εκθέματα του περίφημου Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Guggenheim στη Νέα Υόρκη. Η μία είναι η Ducati 916 και η δεύτερη είναι η MV Agusta F4. Ποιο είναι το κοινό τους χαρακτηριστικό; Ο σχεδιαστής τους που δεν είναι άλλος από τον τεράστιο Μάσιμο Ταμπουρίνι.

Ο Μάσιμο Ταμπουρίνι έφυγε από τη ζωή το 2014 αφήνοντας πίσω του μια μοναδική κληρονομιά, αλλά και ένα σπουδαίο σχεδιαστικό κέντρο που συνέχισε ο γιος του Αντρέα Ταμπουρίνι. Με αφορμή την επέτειο των 25 ετών από την πρώτη στιγμή που έκανε την εμφάνισή της η MV Agusta F4, ο Αντρέα Ταμπουρίνι αποφάσισε να σχεδιάσει μια ειδική έκδοση της μοτοσικλέτας σε συνεργασία με την MV Agusta.

Η μοτοσικλέτα ονομάστηκε Tamburini Corse F43 Tributo και είναι σχεδιασμένη εξ ολοκλήρου από ανθρακονήματα, ενώ η βαφή θα γίνει στο χέρι με απίστευτη προσοχή στην λεπτομέρεια. Το πίσω μέρος ακολουθεί την ιδιαίτερη σχεδιαστική δομή της αρχικής μοτοσικλέτας, ενώ και ο προβολέας εμπρός με την αιχμηρή μάσκα είναι σήμα κατατεθέν της ξεχωριστής F4.

Η F43 θα κατασκευαστεί σε 25 μονάδες και θα χωριστεί σε πεντάδες με διαφορετικούς χρωματισμούς οι οποίοι είναι F43 Mamba, F43 Serie Oro, F43 Tamburini, F43 Veltro και F43 Viper. Η μοτοσικλέτα έγινε διαθέσιμη προς παραγγελία στις 28 Νοεμβρίου, ημερομηνία γενεθλίων του Μάσιμο Ταμπουρίνι.

Βίντεο της F43 Tributo.