Formula 1: Το Σίλβερστον φέρνει τους θεατές «μία ανάσα» από τα μονοθέσια

Formula 1: Το Σίλβερστον φέρνει τους θεατές «μία ανάσα» από τα μονοθέσια
Από το 2023 η πίστα του Σίλβερστον θα προσφέρει νέες εμπειρίες στους θεατές του Grand Prix της F1.

Πιο κοντά από ποτέ στην αγωνιστική δράση θα βρίσκονται οι θεατές στο επερχόμενο Grand Prix Μ. Βρετανίας στην πίστα του Σίλβερστον το 2023. Όπως ανακοίνωσαν οι ιθύνοντες της διαδρομής, αναμένεται να πραγματοποιηθούν μια σειρά από αλλαγές στους χώρους φιλοξενίας στο σημείο που ολοκληρώνεται το πρώτο χρονομετρημένο κομμάτι.

Συγκεκριμένα, το fan zone που βρίσκεται παράλληλα της ευθείας Ουέλινγκτον θα τοποθετηθεί κατά 15 μέτρα πιο κοντά στην πίστα. Ως αποτέλεσμα οι οπαδοί θα είναι σε θέση να δουν από απόσταση αναπνοής τα μονοθέσια να κινούνται με τέρμα γκάζι ενώ κατευθύνονται προς στις στροφές Μπρούκλαντς και Λάφιλντ.

F1 Σίλβερστον

Οι αλλαγές αυτές έγιναν χάρη στoν προστατευτικό φράχτη νέας τεχνολογίας που εξέλιξε η ελβετική εταιρεία Geobrugg ο οποίος έχει μετακινηθεί σε σύγκριση με την μπαριέρα που υπήρχε μέχρι φέτος. Στην αλλαγή της θέσης της, έπαιξε ρόλο και η Dromo Circuit Design, που ανέλαβε τις προσομοιώσεις που αποδεικνύουν την ασφάλεια των θεατών, των βοηθών πίστας και των οδηγών.

F1 Σίλβερστον

Ο μάνατζερ της πίστας του Σίλβερστον, Λι Χόκινς, δήλωσε: «Αναπτύξαμε ένα σύστημα που πέρασε την ομολογκασιόν της FIA και της FIM. Οι ταχύτητες που προσφέρει η ευθεία Ουέλινγκτον και τα νέα στάνταρ ασφαλείας της F1 μας οδήγησαν στη λογική επιλογή να μεταβούμε στο σύστημα Geobrugg. Θέλουμε να διασφαλίσουμε πως θα προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στους οπαδούς, με την καλύτερη δυνατή θέα».

Οι εργασίες στην ευθεία Ουέλινγκτον αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι τα Χριστούγεννα. Το Grand Prix Μ. Βρετανίας είναι ιδιαίτερα δημοφιλές event, με την πλειονότητα των εισιτηρίων να έχουν ήδη πωληθεί. O αγώνας είναι προγραμματισμένος να πραγματοποιηθεί το τριήμερο 7-9 Ιουλίου το 2023.

F1 Σίλβερστον

Φωτογραφίες: Mercedes, johnnoble/twitter

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!