Formula 1: Η αυτοκριτική του Λεκλέρ και η πίστη του στη Ferrari

Formula 1: Η αυτοκριτική του Λεκλέρ και η πίστη του στη Ferrari
O Σαρλ Λεκλέρ μίλησε για την πεποίθηση που είχε πως θα ξανακερδίσει αγώνα F1 με τη Ferrari ενώ παραδέχθηκε αρνητικά του χαρακτήρα του που οδηγούν σε λάθη στους αγώνες.

Η Scuderia Ferrari ξεκίνησε τη νέα εποχή της Formula 1 έχοντας ένα άκρως ανταγωνιστικό μονοθέσιο. Παρά το γεγονός πως οι Σαρλ Λεκλέρ και Κάρλος Σάινθ κατέκτησαν μόλις τέσσερις νίκες στο 2022, η συνολική απόδοση της ομάδας ήταν πολύ ανώτερη από τα δύο προηγούμενα χρόνια.

Το 2020 και το 2021 η ιταλική ομάδα υστερούσε έναντι του ανταγωνισμού και δεν μπορούσε να διεκδικήσει νίκες από τις Mercedes-AMG και Red Bull Racing. Μάλιστα, το 2020 αποδείχθηκε η χειρότερη σεζόν της Ferrari από το 1980, μιας και τερμάτισε στην 6η θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών.

Ο στόχος της ομάδας ήταν η μεγάλη αλλαγή των κανονισμών του 2022 και εκεί είχε εστιάσει όλο το εργοστάσιο, ώστε να επιστρέψει στις νίκες. Ο οδηγός της Ferrari, Σαρλ Λεκλέρ, μιλώντας στο AMuS, εξήγησε γιατί έπειτα από δύο πολύ κακές χρονιές παρέμεινε αισιόδοξος η Scuderia θα κερδίσει ξανά Grand Prix.

«Αυτό που έκανα πάντα ήταν να έχω πίστη στη Ferrari. Ήταν δύσκολο να προβλέψω τι θα γίνει το 2022 και αν θα είναι η σεζόν που θα επιστρέψουμε στις πρώτες θέσεις. Είχα όμως μεγάλη αυτοπεποίθηση. Έβλεπα τι γινόταν στο εργοστάσιο και τη δουλειά που κατέβαλαν όλοι στην ομάδα για το νέο μονοθέσιό μας. Μου έδωσαν ελπίδα πως θα κάνουμε ένα μεγάλο βήμα. Όμως ποτέ δεν μπορεί κάποιος να είναι σίγουρος μέχρι να το καταφέρει», είπε ο Μονεγάσκος.

Ferrari F1

Ο Λεκλέρ έκανε ντεμπούτο για τη Ferrari το 2019 και κατέκτησε δύο νίκες σε Ιταλία και Βέλγιο. Όμως τα επόμενα δύο χρόνια δεν ήταν καθόλου ευχάριστα για την ιταλική ομάδα, που έχασε αρκετή απόδοση έναντι του ανταγωνισμού. Ο Μονεγάσκος παραδέχθηκε πως χρειάστηκε να κάνει υπομονή, κάτι το οποίο δεν ήταν εύκολο και τον οδηγούσε σε λάθη.

«Είναι πολύ δύσκολο για εμένα να περιμένω. Δεν είμαι υπομονετικός. Όλη μου η ζωή περιστρέφεται γύρω από νίκες. Αντλώ κίνητρο από τις νίκες μου. Το 2019 κατάφερα να κερδίσω Grand Prix, γεύτηκα νίκες, ήταν ένα τρομερό συναίσθημα. Το 2020 και το 2021 δεν ένιωσα σαν να ήμουν πίσω στην πρώτη μου σεζόν στη Formula 1. Ήταν κάτι δύσκολο για εμένα. Πιθανότατα αυτό που πέρασα με οδήγησε στο να κάνω περισσότερα λάθη. Ως οδηγός, προσπαθείς πάντα να κάνεις τη διαφορά. Κανένας οδηγός δεν μπορεί να κάνει κάτι όταν είναι ένα δευτερόλεπτο πιο αργός. Αυτό σε οδηγεί στο να κάνεις πράγματα που δεν είναι ρεαλιστικά. Οι εμπειρίες μου με βοήθησαν ως οδηγό και με έκαναν πιο υπομονετικό. Ελπίζω όμως να μην βρεθώ ποτέ ξανά σε θέση στην καριέρα μου που πρέπει να κάνω υπομονή», πρόσθεσε ο 25χρονος .

Σαρλ Λεκλέρ

Η δήλωση του Λεκλέρ πως δεν επιθυμεί να κάνει υπομονή ξανά, στέλνει ένα μήνυμα προς τη Ferrari πως αν τα αποτελέσματα δεν είναι τα επιθυμητά, τότε είναι πιθανό να αναζητήσει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Ήδη το όνομά του έχει συνδεθεί με αυτό της Mercedes-AMG, ώστε να αντικαταστήσει μελλοντικά τον Λιούις Χάμιλτον, όταν ο Βρετανός αποφασίσει να αποχωρήσει από το σπορ.

Φωτογραφίες: Ferrari

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!