Formula 1: Αυτά είναι τα Grand Prix που θα έχουν Aγώνες Sprint

Πάνος Σεϊτανίδης
Formula 1: Αυτά είναι τα Grand Prix που θα έχουν Aγώνες Sprint
Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα F1 του 2023 θα έχει έξι αγωνιστικά τριήμερα με τη συγκεκριμένη δομή.

Ένα ακόμα κομμάτι του παζλ σχετικά με το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Formula 1 του 2023 μπήκε στη θέση του, καθώς ανακοινώθηκαν επίσημα τα Grand Prix που θα έχουν και Αγώνες Sprint.

Ως γνωστόν, την επόμενη σεζόν τα αγωνιστικά τριήμερα με τη συγκεκριμένη δομή, δηλαδή με FP1 και κατατακτήριες την Παρασκευή, FP2 και Αγώνα Sprint το Σάββατο και τον Κυρίως Αγώνα την Κυριακή, θα διπλασιαστούν!

Φερστάπεν και Λεκλέρ

Από τρία που ήταν το 2021 όταν είχαμε και την πειραματική εφαρμογή αυτής της ιδέας αλλά και στο φετινό πρωτάθλημα όπου αξιολογήθηκε περαιτέρω αυτή η δομή, το 2023 αυξάνονται σε έξι!

Αυτά, θα είναι τα εξής:

Grand Prix Αζερμπαϊτζάν, Μπακού, 28-30 Απριλίου
Grand Prix Αυστρίας, Red Bull Ring, 30 Ιουνίου-2 Ιουλίου
Grand Prix Βελγίου, Σπα-Φρανκροσάμπ, 28-30 Ιουλίου
Grand Prix Κατάρ, Λουσάιλ, 6-8 Οκτωβρίου
Grand Prix ΗΠΑ, Όστιν, 20-22 Οκτωβρίου
Grand Prix Σάο Πάουλο, Ιντερλάγκος, 3-5 Νοεμβρίου

Σύμφωνα με τη Formula 1, οι επιλογές έγιναν βάσει της καταλληλότητας των σιρκουί γι’ αυτή τη δομή, λαμβάνοντας υπόψη τις δυνατότητες για προσπεράσματα, τομείς υψηλών ταχυτήτων στις πίστες κ.α.

O CEO της F1, Στέφανο Ντομενικάλι, είπε σχετικά: «Έχουμε δει πολύ θετικές αντιδράσεις στα event με Αγώνες Sprint και ανυπομονούμε να προσφέρουμε ακόμα περισσότερη δράση στο κοινό, πραγματοποιώντας έξι αγώνες την επόμενη χρονιά, συμπεριλαμβανομένης της πρώτης εφαρμογής αυτής της δομής στις ΗΠΑ και το Όστιν. Η εισαγωγή του F1 Sprint έχει δημιουργήσει μία δομή τριών ημερών ανταγωνιστικών μαχών και προσφέρει περισσότερη διασκέδαση στους φίλους του σπορ αλλά κι επιπρόσθετη αξία για τις ομάδες, τους broadcasters, τους συνεργάτες τους αλλά και τις πίστες».

Μοχάμεντ Μπεν Σουλαγέμ

Ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, Μοχάμεντ Μπεν Σουλαγέμ, πρόσθεσε: «Μετά τη στενή συνεργασία μεταξύ FIA και FOM, καθώς και την έγκριση του Παγκοσμίου Συμβουλίου Μηχανοκίνητου Αθλητισμού, είμαστε στην ευχάριστη θέση να αποκαλύψουμε τα έξι Grand Prix με Sprint για το 2023».

Φωτογραφίες: Red Bull Content Pool, Twitter/Ben_Sulayem

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!