Formula 1, Στάινερ: «Ο νέος κινητήρας της Ferrari θα είναι πύραυλος»

Πάνος Σεϊτανίδης
Formula 1, Στάινερ: «Ο νέος κινητήρας της Ferrari θα είναι πύραυλος»
Το αφεντικό της Haas F1 μοιράστηκε λόγια του υπό αποχώρηση επικεφαλής της Scuderia Ferrari, Ματία Μπινότο.

Ευχάριστα είναι τα νέα για τους φίλους της Scuderia Ferrari ενόψει του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Formula 1 του 2023 – τουλάχιστον βάσει μίας ιδιωτικής συζήτησης του Γκίνθερ Στάινερ με τον Ματία Μπινότο.

Ο επικεφαλής της Haas μίλησε με τον ομόλογό του (έως τις 31 Δεκεμβρίου) στην ομάδα του Μαρανέλο και η ατάκα του Ιταλού την οποία μοιράστηκε o… αστέρας του «Drive To Survive», δεν μπορεί παρά να φέρει αισιοδοξία στους tifosi.

«Είδα τον Ματία Μπινότο και μου είπε πως ο κινητήρας για την επόμενη σεζόν αποδίδει σαν πύραυλος. Αν όντως η υβριδική μηχανή της νέας σεζόν είναι τόσο ανταγωνιστική, θα είναι θετικό και για εμάς», είπε ο 57χρονος στην ολλανδική βερσιόν του motorsport.com.

Ως γνωστόν, η Haas χρησιμοποιεί τις υβριδικές μηχανές της Ferrari – όπως άλλωστε και η Alfa Romeo. Μάλιστα, αυτές αποτέλεσαν το βασικό λόγο που και οι δύο ομάδες έκαναν πολύ δυνατό ξεκίνημα στη σεζόν.

Μικ Σουμάχερ

Όσο για τη Scuderia, ναι μεν δημιούργησε έναν άκρως ανταγωνιστικό κινητήρα, όμως στο δικό της επίπεδο μαχών, αποδείχθηκε πως δεν είχε την απαιτούμενη αξιοπιστία.

Έπειτα, ο Στάινερ αναφέρθηκε στο 2022 της δικής του ομάδας αλλά και τους στόχους της για την επόμενη αγωνιστική σεζόν.

Γκίνθερ Στάινερ

«Είχαμε δύο δύσκολες χρονιές με την πανδημία. Το πρωτάθλημα που μόλις τελείωσε πήγε καλά για εμάς, όμως θα μπορούσε να έχει πάει και καλύτερα. Το βλέπουμε ως μία χρονιά ανάπτυξης. Κι ο Κέβιν Μάγκνουσεν μας έδωσε μία pole position που δεν ήταν στα πλάνα. Το 2023 θέλουμε να αναπτυχθούμε ακόμα περισσότερο. Στόχος είναι να κάνουμε ένα ακόμα βήμα ψηλότερα στη βαθμολογία, να μαχόμαστε για βαθμούς σε κάθε αγώνα και κάποια στιγμή, να καταφέρουμε να βρεθούμε στο βάθρο», είπε ο γεννημένος στο Μεράνο τεχνικός.

Φέτος η Haas F1 κατέλαβε την όγδοη θέση στην τελική βαθμολογία των κατασκευαστών. Το 2023 θα αγωνίζεται με οδηγικό δίδυμο τους Κέβιν Μάγκνουσεν και Νίκο Χούλκενμπεργκ.

Κέβιν Μάγκνουσεν

Φωτογραφίες: Haas F1

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!