Formula 1: H Andretti δεν εγκαταλείπει το όνειρο

Formula 1: H Andretti δεν εγκαταλείπει το όνειρο
H Andretti Global συνεχίζει την προσπάθειά της ώστε να βρεθεί τα επόμενα χρόνια στο grid της F1 και το τελευταίο διάστημα έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο.

Το όνομα Αντρέτι είναι δίχως αμφιβολία ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα στον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού - σε παγκόσμιο επίπεδο. Τρεις γενιές οδηγών έχουν σημειώσει τεράστιες επιτυχίες σε πρωταθλήματα όπως η Formula 1, το Indycar και όχι μόνο. Ως οργανισμός, η Andretti Autosport έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα επιτυχημένη σε διάφορους θεσμούς του motorsport και τώρα θέλει να κάνει το επόμενο βήμα.

Από το 2021, ο Μάικλ Αντρέτι, έχει πραγματοποιήσει πολλές προσπάθειες για να εξασφαλίσει μία θέση στη Formula 1 το 2024 για την Andretti Global. Ο γιος του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή της F1, Μάριο Αντρέτι, έχει συναντήσει αρκετά εμπόδια στην προσπάθεια που καταβάλλει για να αγωνιστεί στο κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη. Το ενδεχόμενο ένταξης μίας 11ης ομάδας δεν… κάθεται καλά στις υπάρχουσες ομάδες, καθώς θα αλλάξουν οι ισορροπίες σχετικά με την κατανομή των εσόδων από τα τηλεοπτικά δικαιώματα.

Μάικλ Αντρέτι

Ωστόσο σύμφωνα με δηλώσεις του Μάικλ Αντρέτι στο racefans, το τελευταίο διάστημα οι ελπίδες της Andretti Global να βρεθεί στο grid έχουν αυξηθεί: «Ακόμη κάνουμε πρόοδο στην προσπάθειά μας, δουλεύουμε πολύ σκληρά. Τους τελευταίους δύο μήνες υπάρχει μεγάλη πρόοδος. Δεν πρόκειται να εγκαταλείψουμε τη μάχη για να βρεθούμε στην F1».

Ο οργανισμός της Andretti βρίσκεται σε διαδικασία κατασκευής νέας βάσης στην Ιντιάνα των ΗΠΑ, όπου θα στεγάζει όλα της τα αγωνιστικά προγράμματα, συμπεριλαμβανομένου αυτού της Formula 1 (εφόσον επιτευχθεί). Το έργο αυτό αναμένεται να κοστίσει περίπου 200 εκατομμύρια ευρώ και θα καλύπτει συνολικά 53.000 τετραγωνικά μέτρα. Οι εργασίες θα ξεκινήσουν την επόμενη εβδομάδα και αναμένεται να ολοκληρωθούν το 2025.

Φωτογραφίες: Andretti, BMW

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!