Formula 1, Ντομενικάλι: «Εύχομαι η Ferrari να βρει τη σωστή λύση»

Formula 1, Ντομενικάλι: «Εύχομαι η Ferrari να βρει τη σωστή λύση»
Ο CEO της F1, Στέφανο Ντομενικάλι, μίλησε για την αποχώρηση του Ματία Μπινότο από τη Scuderia Ferrari και ευχήθηκε η ιταλική ομάδα να μην αποπροσανατολιστεί από τους στόχους της.

Λίγες ημέρες μετά την ολοκλήρωση της φετινής σεζόν της Formula 1, η Scuderia Ferrari ανακοίνωσε την αποχώρηση του Ματία Μπινότο από το ρόλο του επικεφαλής της ομάδας. Ο Ιταλός θα «πει αντίο» στην ομάδα έπειτα από 28 χρόνια στο Μαρανέλο και πλέον στη Scuderia ψάχνουν τον αντικαταστάτη του.

Ένας άνθρωπος που μπορεί να κατανοήσει πλήρως την κατάσταση στην οποία βρισκέται ο Μπινότο είναι ο CEO της Formula 1, Στέφανο Ντομενικάλι. Ο Ιταλός διετέλεσε επικεφαλής της Scuderia Ferrari από το 2008 έως τις αρχές του 2014, και όπως ο συμπατριώτης του, παραιτήθηκε από τη θέση.

Ο Ντομενικάλι ρωτήθηκε από το Sky Sports για την άποψή του σχετικά με την αλλαγή ηγεσίας στη Ferrari, και απάντησε: «Όταν είσαι η Ferrari και είσαι στη 2η θέση, προφανώς δεν είναι αρκετό. Ήμουν στην ίδια θέση πριν από πολλά χρόνια και αυτό που θέλω είναι ο Μπινότο να παραμείνει συγκεντρωμένος και να πιστεύει στον εαυτό του. Θέλω να του ευχηθώ τα καλύτερα για το μέλλον. Ελπίζω η Ferrari να βρει τη σωστή λύση και να παραμείνει συγκεντρωμένη, καθώς πραγματοποίησαν μεγάλη ανάκαμψη τα τελευταία δύο χρόνια. Χρειαζόμαστε μία ανταγωνιστική Ferrari, να έχουν μία ισχυρή ομάδα, με καλούς οδηγούς, ώστε να μάχεται μαζί με άλλους. Εκτός από τη Ferrari, είμαι σίγουρος πως άλλες ομάδες θα μάχονται για τη νίκη το 2023».

Ματία Μπινότο

Αρκετά είναι τα ονόματα που έχουν συνδεθεί με το ρόλο του επικεφαλής στη Scuderia Ferrari. Επικρατέστερος ώστε να αναλάβει τα... ηνία είναι ο Φρεντ Βασέρ της Alfa Romeo, ο οποίος σύμφωνα με τα τελευταία δημοσιεύματα, έχει τους δικούς του όρους αναφορικά με την ιεραρχία των οδηγών.

Η ανακοίνωση για τον διάδοχο του Μπινότο, αναμένεται να συμβεί στις αρχές του νέου έτους.

Φωτογραφίες: undercuttv/twitter, Ferrari

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!