Formula 1: Ο Μπινότο μιλάει ήδη με την Audi

Πάνος Σεϊτανίδης
Formula 1: Ο Μπινότο μιλάει ήδη με την Audi
Μπορεί ο Ιταλός τεχνικός να αποτελέσει σύντομα παρελθόν από τη Ferrari αλλά ήδη έχει επαφές με άλλες ομάδες.

Το σίριαλ των τελευταίων εβδομάδων ολοκληρώθηκε, με τις φήμες να ανταποκρίνονται τελικά στην πραγματικότητα και τη Ferrari να ανακοινώνει το διαζύγιο με τον Ματία Μπινότο. Μετά από 28 ολόκληρα χρόνια, ο Ιταλός αποχωρεί από το Μαρανέλο στις 31 Δεκεμβρίου.

Κι ενώ η Scuderia ακόμα αναζητά τον αντικαταστάτη του, έχοντας δεχθεί αρνητικές απαντήσεις από ονόματα όπως ο Κρίστιαν Χόρνερ της Red Bull Racing και ο Αντρέας Σάιντλ της McLaren, ο 53χρονος δεν κάθεται με σταυρωμένα τα χέρια.

Μάλιστα υπάρχει έντονη φημολογία πως ίσως κάνει αντίστροφη διαδρομή με τον Φρεντ Βασέρ που φέρεται ο βασικός υποψήφιος για τη θέση που αφήνει κενή ο Μπινότο: με προορισμό την ομάδα που ξέρουμε σήμερα ως Alfa Romeo.

Audi F1

Ο λόγος είναι απλός και λέγεται Audi. Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, ο Μπινότο μιλά ήδη με τη γερμανική εταιρεία. Συγκεκριμένα, ο έγκυρος Λέο Τουρίνι, έγραψε: «Ο Μπινότο θα είναι σύντομα στις υπηρεσίες του ανταγωνισμού. Ξέρω πως μιλά με την Audi, που θα μπει στη Formula 1 το 2026».

Η Audi θα μπει στο σπορ με τη Sauber Motorsport, αν κι ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί το ποσοστό που θα έχει στην ελβετική ομάδα. Για τους Γερμανούς, η στρατολόγηση του πολύπειρου τεχνικού έχει ιδιαίτερη σημασία αφού μόλις ξεκίνησαν το project δημιουργίας υβριδικής μηχανής εναρμονισμένης με τους επόμενους τεχνικούς κανονισμούς.

Κι εκεί είναι το δυνατό σημείο του Μπινότο. Μπορεί στο τέλος της ημέρας να μην κατάφερε να πετύχει τους στόχους του ως επικεφαλής της Scuderia όμως επί σειρά ετών, ήταν στο νευραλγικό τμήμα που τώρα χτίζει η Audi. Εντάχθηκε σε αυτό το 1995, το 2013 έγινε επικεφαλής του τμήματος κινητήρα και το 2016 πήρε προαγωγή σε επικεφαλής τεχνικός της Ferrari. Το 2019, κλήθηκε να καλύψει το κενό που άφησε ο Μαουρίτσιο Αριβαμέμπενε.

Ματία Μπινότο

Φωτογραφίες: Scuderia Ferrari

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!