H Renault θα βοηθήσει την Airbus να φτιάξει μπαταρίες για αεροσκάφη

H Renault θα βοηθήσει την Airbus να φτιάξει μπαταρίες για αεροσκάφη

Κώστας Μπιτσικώκος
H Renault θα βοηθήσει την Airbus να φτιάξει μπαταρίες για αεροσκάφη
Η Airbus σχεδιάζει να λανσάρει στο μέλλον αεροσκάφη με υβριδικό σύστημα κίνησης, το οποίο θα λαμβάνει ενέργεια και από μπαταρίες.

Μετά τα αυτοκίνητα και τα οχήματα μικροκινητικότητας, η ηλεκτροκίνηση είναι έτοιμη να κατακτήσει και τους... αιθέρες. Οι όμιλοι της Renault και της Airbus ανακοίνωσαν την υπογραφή συμφωνίας για συνεργασία στην Έρευνα και Ανάπτυξη (R&D). Αντικείμενο της συνεργασίας είναι η δημιουργία συνεργειών στον τομέα της ηλεκτροκίνησης, βελτιώνοντας την μελλοντική γκάμα προϊόντων τους.

Οι ομάδες μηχανολόγων της Airbus και του Renault Group θα εστιάσουν στην «ωρίμανση» τεχνολογιών που έχουν να κάνουν με την αποθήκευση ενέργειας. Άλλωστε είναι γνωστό ότι η περιορισμένη αυτονομία που προσφέρουν οι μπαταρίες της τωρινής γενιάς αποτελούν το μεγαλύτερο εμπόδιο για την ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης. Η Airbus σχεδιάζει να λανσάρει στο μέλλον αεροσκάφη με υβριδικό σύστημα κίνησης, το οποίο θα λαμβάνει ενέργεια και από μπαταρίες.

Οι δύο όμιλοι θα εργαστούν πάνω στη βελτίωση της διαχείρισης ενέργειας και στην μείωση του βάρους των μπαταριών. Παράλληλα θα αναζητήσουν το «δρόμο» για το πέρασμα από τις σύγχρονες μπαταρίες ιόντων λιθίου σε τύπου στερεάς κατάστασης, που θα μπορούν να διπλασιάσουν την ενεργειακή των μπαταριών με ορίζοντα το 2030. Επίσης θα εξετάσουν το ανθρακικό αποτύπωμα των μπαταριών, σε όλο τον κύκλο ζωής τους, από την παραγωγή έως την ανακύκλωση.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!