Lamborghini Huracan Sterrato: Ένα supercar για το... χώμα (vid)

Lamborghini Huracan Sterrato: Ένα supercar για το... χώμα (vid)

Κώστας Μπιτσικώκος
Lamborghini Huracan Sterrato: Ένα supercar για το... χώμα (vid)
Η Lamborghini αποκάλυψε την έκδοση off-road της Huracan, η οποία φέρει τετρακίνηση, ειδικά ελαστικά και έχει αυξημένη απόσταση από το έδαφος.

Την έκθεση τέχνης Art Basel του Μαϊάμι επέλεξε η Lamborghini για να παρουσιάσει στο κοινό τη νέα της δημιουργία. Η Huracan Sterrato είναι ένα supercar παντός εδάφους, για όσους δεν θέλουν να επιλέξουν την Urus. Το νέο μοντέλο της ιταλικής μάρκας θα κατασκευαστεί σε 1.499 μονάδες, αρχής γενομένης από το Φεβρουάριο του 2023.

Κινητήρας της Sterrato είναι ο γνωστός ατμοσφαιρικός V10 των 5,2 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 610 ίππους και 560 Nm ροπής. Συνδυάζεται με το 7τάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη και την ηλεκτρονικά ελεγχόμενη τετρακίνηση με μηχανικό μπλοκέ διαφορικό στον πίσω άξονα. Αυτό που την κάνει βέβαια να ξεχωρίζει από την Huracan Evo είναι η αυξημένη κατά 4,4 εκατοστά απόσταση από το έδαφος, τα φαρδύτερα μετατρόχια (+30 χιλ. μπροστά και +34 χιλ. πίσω), η εμπρός ποδιά, τα προστατευτικά πάνελ στα φτερά και ο πίσω διαχύτης.

Lamborghini Huracan Sterrato

Οι τροχοί 19 ιντσών πατούν σε ελαστικά Bridgestone Dueler AT002 παντός εδάφους, διαστάσεων 235/40 μπροστά και 285/40 πίσω. Μάλιστα είναι τεχνολογίας run-flat, κάτι που σημαίνει ότι η Sterraro μπορεί να κινηθεί για τουλάχιστον 80 χλμ. σε ταχύτητες έως 80 χλμ/ώρα χωρίς πίεση στα ελαστικά.

Όλα τα παραπάνω μπορεί να επηρεάζουν την μέγιστη ταχύτητα (φθάνει τα 260 χλμ/ώρα), όμως η επιτάχυνση 0-100 χλμ/ώρα παραμένει στα επίπεδα ενός supercar (3,4 δευτερόλεπτα). Η Lamborghini εφοδιάζει την Huracan Sterrato με ανανεωμένη έκδοση του συστήματος LDVI (Lamborghini Integrated Vehicle Dynamics) που περιλαμβάνει ρυθμίσεις στα προγράμματα STRADA και SPORT. Την εμφάνισή του κάνει το πρόγραμμα RALLY, ιδανικό για τερέν χαμηλής πρόσφυσης.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!