Formula 1, Έκλεστον: «Η F1 πρέπει να ευχαριστεί τον Φερστάπεν»

Formula 1, Έκλεστον: «Η F1 πρέπει να ευχαριστεί τον Φερστάπεν»
Ο πρώην ισχυρός άνδρας της F1, Μπέρνι Έκλεστον, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Μαξ Φερστάπεν και πιστεύει πως το σπορ χρωστά πολλά στον Ολλανδό.

Η δημοτικότητα του Μαξ Φερστάπεν έχει πάρει πολύ μεγάλες διαστάσεις τα τελευταία χρόνια . Η Ολλανδία είδε τη «γέννηση» ενός νέου αστέρα και στράφηκε στο motorsport, ενώ ο «πορτοκαλί στρατός» έχει παρουσία σχεδόν σε κάθε Grand Prix.

Όντας πλέον δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, ο Φερστάπεν κερδίζει ολοένα και περισσότερους οπαδούς. Όμως η προσωπικότητά του είναι τέτοια που αρκετοί λατρεύουν να... τον μισούν. Όντας μόλις 25 ετών, έχει μπροστά του όλο το μέλλον ώστε να καταφέρει να κατακτήσει ακόμη περισσότερα στη Formula 1 και να «γράψει» ρεκόρ με το όνομά του.

Ένας από τους θαυμαστές του Φερστάπεν είναι ο πρώην κάτοχος των εμπορικών δικαιωμάτων του σπορ, Μπέρνι Έκλεστον. Ο Βρετανός μίλησε στην ολλανδική De Telegraaf για τον δύο φορές παγκόσμιο πρωταθλητή: «Η Formula 1 πρέπει να ευχαριστήσει τον Verstappen. O Μαξ είναι ένας καθαρόαιμος οδηγός αγώνων. Κάνει αυτό που πρέπει να κάνει, απλά αγωνίζεται. Οι οπαδοί του σπορ ήθελαν να δουν έναν τέτοιο οδηγό εδώ και πολύ καιρό. Η Ολλανδία είναι πολύ υπερήφανη για τον Φερστάπεν και όλοι τον στηρίζουν. Αυτός είναι ο μοναδικός λόγος που επιστρέψαμε στο Ζάντβορτ. Δεν επισκέφθηκα τους τελευταίους δύο αγώνες, όμως ελπίζω να έχουν βελτιωθεί τα πράγματα εκεί».

Μπέρνι Έκλεστον

Ο Έκλεστον κατά το παρελθόν έχει εκφράσει συμπάθειες και αντιπάθειες προς ορισμένους οδηγούς. Αυτός για τον οποίο σπάνια λέει καλό λόγο, είναι ο Λιούις Χάμιλτον της Mercedes-AMG. Μεταξύ άλλων, έχει πει ότι ο Βρετανός οδηγός βρίσκεται στη Formula 1 για να βγάζει χρήματα και να πουλάει ρούχα.

Μάλιστα ο «Mister E» θέλει ο Φερστάπεν να είναι αυτός που θα σπάσει τα ρεκόρ του Χάμιλτον: «Εξαρτάται αν θα έχει το μονοθέσιο. Αν η Red Bull συνεχίσει να κάνει καλά τη δουλειά της, δεν βλέπω γιατί να σταματήσει να κερδίζει ο Φερστάπεν. Θα είναι ο Μαξ αυτός που θα σπάσει το ρεκόρ των επτά πρωταθλημάτων στη Formula 1; Ας το ελπίσουμε».

Φωτογραφίες: Redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!