Formula 1: Η πρώτη εμφάνιση του Αλόνσο στα πράσινα (vid)

Formula 1: Η πρώτη εμφάνιση του Αλόνσο στα πράσινα (vid)
Ο Φερνάντο Αλόνσο έκανε το ντεμπούτο του με την Aston Martin F1 στις δοκιμές του Άμπου Ντάμπι.

Όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, έτσι και φέτος η Formula 1, σε συνεργασία με την Pirelli, διοργάνωσε δοκιμές νέων οδηγών και ελαστικών στην πίστα Γιας Μαρίνα του Άμπου Ντάμπι. Εκεί παραβρέθηκαν οι επίσημοι οδηγοί των ομάδων, όπως και αυτοί από τις ακαδημίες τους.

Αυτός που κέντρισε το ενδιαφέρον δεν ήταν άλλος από τον Φερνάντο Αλόνσο. Ο Ισπανός ντύθηκε στα πράσινα για πρώτη φορά, καθώς από το 2023 θα οδηγεί για λογαριασμό της Aston Martin στη θέση του Σεμπάστιαν Φέτελ, ο οποίος αποσύρθηκε από τη Formula 1.

Όταν ο 41χρονος Ισπανός βγήκε από το γκαράζ όντας για πρώτη φορά πίσω από το τιμόνι της AMR22, αμέσως κέντρισε τα βλέμματα. Λόγω του ότι είναι «δανεικός» ακόμη από την Alpine (το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται στις 31/12/2022) η βρετανική ομάδα αφαίρεσε όλα τα λογότυπα χορηγών από το μονοθέσιο, ενώ ο Αλόνσο χρησιμοποίησε διαφορετικό κράνος από το συνηθισμένο.

Φερνάντο Αλόνσο

Στην πρώτη του εμφάνιση με την Aston Martin, o Ισπανός ολοκλήρωσε συνολικά 97 γύρους δίχως προβλήματα. Έτσι, πήρε μία πρώτη γεύση από μονοθέσιο της ομάδας του Σίλβερστον, ενώ παράλληλα ξεκίνησε να μαθαίνει τον τρόπο λειτουργίας της, σε συνεργασία με τους μηχανικούς. Το 2023 θα έχει για teammate τον Λανς Στρολ, με τον οποίο είχαν μια τρομακτική σύγκρουση στο Grand Prix των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Η Aston Martin ολοκλήρωσε στην 7η θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών το 2022, όντας ισόβαθμη με την 6η Alfa Romeo.

Φωτογραφίες: F1/Twitter, LukeSmithf1/twitter

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!