Extreme E: Ακόμα κάνει τούμπες η Γκουτιέρεζ (vid)

Πάνος Σεϊτανίδης
Extreme E: Ακόμα κάνει τούμπες η Γκουτιέρεζ (vid)
Η Ισπανίδα οδηγός είχε ένα άσχημο ατύχημα στις κατατακτήριες δοκιμές του Energy X Prix, τελευταίου γύρου της σεζόν για την Extreme E.

Ο μηχανοκίνητος αθλητισμός περιλαμβάνει συχνά τρομακτικές στιγμές και μερικές τέτοιες βίωσε η Κριστίνα Γκουτιέρεζ! Η οδηγός της Χ44 μαχόταν στις κατατακτήριες δοκιμές του Energy X Prix, που διεξήχθη στην Ουρουγουάη και αποτέλεσε τον τελευταίο γύρο της σεζόν του 2022 για την Extreme E.

Ο θεσμός με τα ηλεκτρικά SUV επισκέπτεται απομακρυσμένα μέρη του πλανήτη, χρησιμοποιώντας τη δράση στις αγωνιστικές διαδρομές για να γνωστοποιήσει σε όλο τον πλανήτη τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

Extreme E

Όμως αποδείχθηκε πως επιπτώσεις είχε και για την Γκουτιέρεζ η λάθος γραμμή στον δεύτερο τομέα της αγωνιστικής διαδρομής της Πούντα ντελ Έστε. Συγκεκριμένα, στο δεύτερο πέρασμά της και σε μία δεξιά καμπή, το Odyssey-21 σηκώθηκε στις δύο ρόδες και από εκείνο το σημείο και μετά δεν υπήρχε επιστροφή.

Η 31χρονη έχασε τον έλεγχο και το αγωνιστικό της ομάδας που ανήκει στον πολυπρωταθλητή της Formula 1, Λιούις Χάμιλτον, άρχισε τις τούμπες. Όταν ακινητοποιήθηκε, ήταν διαλυμένο το περίβλημά του, όμως ευτυχώς η οδηγός από το Μπούργος ήταν καλά στην υγεία της.

Δείτε το τρομακτικό ατύχημα, από κάθε διαθέσιμη λήψη, στο video που ακολουθεί…

Η Γκουτιέρεζ μεταφέρθηκε στο ιατρικό κέντρο που είχε στηθεί στην πίστα αλλά ήταν καλά στην υγεία της. Η πρώτη γυναίκα που τερμάτισε στο Ράλλυ Ντακάρ αγωνιζόμενη με αυτοκίνητο, μίλησε για αυτή την άτυχη στιγμή στο DirtFish: «Πήρα τη στροφή ακριβώς όπως και στα προηγούμενα περάσματά μου. Ήταν ωραία γιατί είχε μεγάλο πλάτος κι αυτό μου επέτρεπε να ισιώσω το τιμόνι νωρίς. Δεν ξέρω τι ακριβώς συνέβη, ενδεχομένως να βρήκα σε ένα σαμαράκι που να σήκωσε το αυτοκίνητο στον αέρα κι έπειτα, ήταν αδύνατο να το ελέγξω».

Φωτογραφίες: Extreme E

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!