Formula 1: Η Red Bull θέλει να στρατολογήσει τον Φέτελ

Formula 1: Η Red Bull θέλει να στρατολογήσει τον Φέτελ
Η Red Bull είναι έτοιμη να προσφέρει στον Σεμπάστιαν Φέτελ την ευκαιρία να εμπλακεί μελλοντικά στην ομάδα της F1 και μάλιστα σε σημαντικό ρόλο.

Το Grand Prix Άμπου Ντάμπι του 2022 ήταν το τελευταίο του Σεμπάστιαν Φέτελ στη Formula 1, τουλάχιστον για το προσεχές μέλλον. Ο Γερμανός αποχώρησε από το κορυφαίο σπορ του πλανήτη και είναι άγνωστο το αν θα συνεχίσει σε κάποιο άλλο πρωτάθλημα.

Ο 35χρονος Γερμανός δεν έχει αποκλείσει την επιστροφή του στο σπορ, όμως έχει παραδεχθεί πως δεν θα ήθελε να συμβεί αυτό σε ρόλο οδηγού. Δεν αποκλείεται λοιπόν να τον δούμε σε ένα πολύ διαφορετικό ρόλο.

Σύμφωνα με τον σύμβουλο της Red Bull σε θέματα Formula 1, Χέλμουτ Μάρκο, ο Φέτελ είναι ανοικτός στην επιστροφή του στην RBR. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο motorsport-total, αποκάλυψε πως έχουν ήδη ξεκινήσει τις συζητήσεις.

«Συζητήσαμε μετά το Άμπου Ντάμπι σχετικά με μία πιθανή θέση στην ομάδα και σίγουρα θα τον ενδιέφερε να είναι στη διαχείριση της Red Bull. Προς το παρόν θα τον αφήσουμε να φυτέψει τα δέντρα που θέλει και μετά βλέπουμε. Έχει τις δυνατότητες να καταφέρει κάτι τέτοιο και να γίνει στέλεχος της ομάδας», ανέφερε ο Αυστριακός.

Σεμπάστιαν Φέτελ

Όντας 79 ετών, ο Μάρκο είναι λογικό να εξετάζει υποψήφιους αντικαταστάτες για το ρόλο του στη Red Bull Racing. O Φέτελ, όντας ένα παιδί που αναδείχθηκε μέσα από την Ακαδημία της, κέρδισε τέσσερα πρωταθλήματα και διατηρεί πολύ καλή σχέση με τον οργανισμό, άρα θα μπορούσε να είναι ο ιδανικός αντικαταστάτης.

Ο θάνατος του ιδρυτή της Red Bull, Ντίτριχ Μάτεσιτς, έχει αλλάξει τα δεδομένα στην εταιρεία, όμως όπως έχει παραδεχθεί στο παρελθόν ο Μάρκο, η Red Bull Racing είναι ανεξάρτητη οντότητα.

Προς ώρας όμως ο Φέτελ θα ασχοληθεί με την περιβαλλοντική του δράση, όμως όντας 35 ετών, σίγουρα έχει ακόμα πολλά να προσφέρει στους αγώνες. Είναι χαρακτηριστική η τοποθέτηση του Λιούις Χάμιλτον στη συνέντευξη Τύπου του Grand Prix Άμπου Ντάμπι, που του είπε ευθέως πως θα επιστρέψει στη Formula 1.

Σεμπάστιαν Φέτελ

Φωτογραφίες: Redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!